Emitteuren
Mikael Eklund

Mikael Eklund, ℰ-00, var emitteur från x till 2003. Här följer de artiklar hen ligger bakom (en del kan saknas, av tekniska skäl).

Med KTH i Ryssland

Nu på våren mellan 25 mars och 2 april anordnade Kårens internationella utskott (ISS) tillsammans med Uppsala, Göteborg och Linköpings universitet en resa till Ryssland. Det var en stor skara som begav sig iväg, närmare bestämt 195 till större delen utbytestudenter från hela världen, även en och annan svensk student hade hittat dit. Från KTH var vi 23 så vi var underrepresenterade i sammanhanget.

Läs Med KTH i Ryssland ur nummer 3, 2003

Med SL i världen ...
Konsten att åka

Jag sitter ungefär 45 minuter på bussar, tunnelbanor, spårvagnar och tåg varje dag för att komma till KTH och lika länge för att komma tillbaka igen. Det betyder, om jag generaliserar helger till tentaperiodsdagar och tänker att jag lever i hundra år, att jag spenderar 6 år och tre månader på publika transporter under mitt liv. Jag skulle vilja säga att dessa år är förhållandevis händelserika och att det finns en för de flesta outforskad charm med publika transporter.

Läs Konsten att åka ur nummer 5, 2002

Med IIS i Ryssland
St Petersburg

Sovjetunionen var en gång i tiden en jätte inom allt från rymdresor till billig högteknisk utrustning. Idag är det en delad union med Ryssland som frontfigur. Mycket har hänt sedan det kalla kriget och idag blandar ryssland förfall med fantastisk kultur.

Läs St Petersburg ur nummer 4, 2002

Esquadern
Snedsegling

Äntligen var sista tentorna skrivna. Det gick kanske inte lysande, men det var glömt och förlåtet. Flak efter flak lastades ur bilen. Norrlands guld var självklart, annars ville inte NorrlandsAnders vara med. En billast räckte inte, vi fick åka två gånger och stuva bilen full från golv till tak. Sedan bar det av. Vad var nu detta? Det var ju dags för Esquader precis som vanligt!

Läs Snedsegling ur nummer 4, 2002

Ledarskap
Utmärkt Grogrund för Livet

Att leda andra är ett stort ansvar. Men det är inte bara ett stort ansvar, det är svårt också. Det finns många dåliga ledare. Det är inte deras fel, de har bara tagit på sig en roll utan att fundera över dess innebörd. Jag skall försöka ge en liten insikt om den största av ledarskapsteorier och hur grupper utvecklas, nämligen FIRO.

Läs Utmärkt Grogrund för Livet ur nummer 3, 2002

Flugfiske

Just nu är det vinter i Sverige. Utanför fönsterrutan är vädret bitande, även om man inte kan se det då världen just under denna årstid uppslukats av ett ogenomträngligt mörker. Det är under denna ögonblindande del av året som jag bara vill bort, att resa är för dyrt, men man kanske kunde skaffa sig en ny hobby!

Läs Flugfiske ur nummer 1, 2002

Teknologer på marsch
Kruthornsmarschen

Plötsligt var vi där, Södertälje! Vad gör tre teknologer i Södertälje klockan fem en lördag kan man lätt fråga sig? Jo, hur omöjligt det än kan te sig så var vi där för att vara med i en marschtävling som heter Kruthornsmarschen.

Läs Kruthornsmarschen ur nummer 8, 2001

Bland huvudjägare i regnskogen
Huvudjägare

Långt in i de mörka regnskogarna bor de. Det är inte lätt att hitta dem om man inte vet var man skall leta, men de finns där. Fram till på 50-talet var de huvudjägare med ett våldsamt förflutet, men de dagarna är sedan länge förbi, Shuarindianerna som jag spenderade sju dagar tillsammans med i somras är idag ett fridfullt folk som övergett krig och människoslakt.

Läs Huvudjägare ur nummer 8, 2001

Boken om hur det gick till...
Fermats Gåta

Matematik är inte något försiktigt framåtskridande längs ett välröjt huvudstråk, utan en resa in i en främmande vildmark, där forskningsresandena ofta går vilse. Har dessa fullkomlig kontroll borde detta vara ett tecken för historikerna på att kartorna redan är ritade. De riktiga forskarna har givit sig av åt annat håll. – W.S Anglin

Läs Fermats Gåta ur nummer 7, 2001

På utflykt ovan molnen
Maccu Piccu

Många är de som vandrat fram ovan molnen på smala stigar högt upp i de andiska bergen. Skälen har varit många, men målet har varit detsamma, alla har de velat nå staden ovan molnen, Maccu Piccu.

Läs Maccu Piccu ur nummer 7, 2001

Bo i Bolivia
En resa in i solnedgången

Många resenärer som styr mot Sydamerika finner en oväntad favorit i Bolivia. Detta lilleputtland, bortglömt högt upp i Anderna, utan havsförbindelse visar sig vara en charmig tillflykt i tillvarons hets.

Läs En resa in i solnedgången ur nummer 6, 2001

Idrotta i KTH-Hallén

Vågar du besöka Stora bollhallen?

Läs Idrotta i KTH-Hallén ur nummer 5, 2001

Bergsbestigning i Ecuador
Toppen

Här ovanför alla molnen är himmelen så förunderligt blå... Det finns mycket konstigt som folk gör, jag har funderat på varför folk utsätter sig för fara till synes i onödan. Det finns många exempel, dock har jag attraherats av en speciell företeelse, nämligen, vad får människor till att klättra upp på berg? Är utsikten verkligen så lockande eller försöker de bara se vilket håll som är hem när de har gått vilse?

Läs Toppen ur nummer 5, 2001

EM i innebandy

Elektromästerskapet i innebandy den 18:e mars

Läs EM i innebandy ur nummer 4, 2001

Motionera mera

Idrottsledaren informerar

Läs Motionera mera ur nummer 4, 2001

Charter är för mesar!
Res på dig ...

... varje resa börjar med ett första steg!

Läs Res på dig ... ur nummer 4, 2001

Motionera mera!

Läs Motionera mera! ur nummer 2, 2001

Om oss

Emissionen är Elektro​sektionens tidning sedan 1965.

Aktuellt nummer, Lämna in manus, Sprid ett rykte!, Emitteurer, Andra tidningar.

Gå med i Emissionen!
Kaffet är lagom starkt när skeden kan stå up
(Vi bjuder på kaffe)

Valid

html, css, aaa.