Emitteuren
Ulf Wallentin

Ulf Wallentin, ℰ-93, var emitteur från x till x. Hen var chefsemitteur 1995. Här följer de artiklar hen ligger bakom (en del kan saknas, av tekniska skäl).

Dags att skaffa ett liv?

Som bekant kan man bli en smula insnöad här på Teknis. Känner du till den mytomspunna verkligheten ? Om du är osäker, göra detta speciellt framtagna studenttest...

Läs Dags att skaffa ett liv? ur nummer 4, 1998

Knivigt
Skall Emissionen vara en politisk tidning?

Till detta nummer av Emissionen inkom en insändare som propagerade mot dödsstraff. Frågan redaktionen då fick ta ställning till var: Skall denna artikel med i tidningen eller inte?.

Läs Skall Emissionen vara en politisk tidning? ur nummer 2, 1998

Språkvård eller språkdråp?

En vis man sade en gång att för varje nytt ord som tas upp i ett språk, går ett gammalt ord förlorat.

Läs Språkvård eller språkdråp? ur nummer 2, 1998

Svensk blues
Blå? Blus? Vamenaru?

Motiveringen till att skriva denna artikel fick jag av en person som ställde frågan Svenska bluesartister? Finns det?. Svaret på denna fråga är givetvis JA! , och jag tänkte ta mig friheten att berätta lite om några av dem här.

Läs Blå? Blus? Vamenaru? ur nummer 1, 1998

Bluesens historia – 3
The sky is crying

Denna snudd på geniala textrad skrevs av en av bluesens giganter, Elmore James. Han blev känd som "King of the Slide" och "Mr. Bottleneck" genom sitt virtuosa artisteri.

Läs The sky is crying ur nummer 3, 1997

Got my mojo working...
Bluesens fortsättning

I förra numret av denna eminenta publikation fanns en artikel om bluesens historia. Fortsättningen följer här, och inleds med en kort berättelse om mannen som elektrifierade bluesen.

Läs Bluesens fortsättning ur nummer 1, 1997

Woke up this morning...
Bluesens Historia

Bluesen är en musikform som i allra högsta grad ligger till grunden för dagens musik. Rock'n'roll är en musikform sprungen ur bluesen, och med rocken kom sedan popen och så vidare. Men vad kom egentligen bluesen ifrån? Liksom det mesta annat så uppstod den väl inte bara över en natt, eller? Den frågan kan besvaras på två olika sätt.

Läs Bluesens Historia ur nummer 6, 1996

Redaktionssidan
Ledare

Jahaja. Så var det då dags för denna, min allra sista ledare. Jag ska försöka att vara så sammanhängande som möjligt efter ungefär ett dygns klippande och klistrande.

Läs Ledare ur nummer 7, 1995

Ledare

Så var det då dags för det sista numret innan sommaruppehållet. Den här gången blev det i alla fall inte så tunt. 40 fullsmockade sidor med information, reportage och förhoppningsvis lite annat kul/intressant.

Läs Ledare ur nummer 4, 1995

Skægg
The ZZ Top Story eller Sagan om de skændarlösa skæggen

Känns låttitlar som Sharp Dressed Man och Sleeping Bag igen? Om inte så har du lyckats undvika tre herrar med anknytning till skägg. Nej, det är inte DKS jag talar om, de är ju nio herrar och två damer (utan skägg). De jag talar om är den amerikanska trion ZZ Top.

Läs The ZZ Top Story eller Sagan om de skændarlösa skæggen ur nummer 3, 1995

Ledare

Ingvar Carlsson, Bill Clinton, Boris Jeltsin, ÖSK och metallplan. Ja, det vill säga alla stora ledare. Nu kan man ju ifrågasätta om inte koppar ska vara med också, speciellt då det är den mest använda ledaren, eller?

Läs Ledare ur nummer 2, 1995

Ledare

Hej alla Emissionens läsare! Tillåt mig först presentera mig. Namnet är Wallentin, Ulf Wallentin. Jag är E-93a, och blev på december-SM vald till chefsemitteur. Från och med nyår är det alltså jag som ansvarar för publikationen som Du just nu håller i din hand.

Läs Ledare ur nummer 1, 1995

Omstart
En rolig kväll på Södran

Omstart var något av tema för kvällen när en skara elektriker helt på eget bevåg betittade årets kårspex, Tsaren eller Den som tsar'e han var'e. Jag hade lyckan att tillhöra denna skara.

Läs En rolig kväll på Södran ur nummer 1, 1995

SIKgasque
SIKgasque

Den 21 oktober kom de över Östersjön. Ett femtiotal festsugna teknologer från Helsingfors. Tolvan blev ett myllrande kaos av vita overaller. SIK-gasquen hade tagit sin början.

Läs SIKgasque ur nummer 7, 1994

Om oss

Emissionen är Elektro​sektionens tidning sedan 1965.

Aktuellt nummer, Lämna in manus, Sprid ett rykte!, Emitteurer, Andra tidningar.

Gå med i Emissionen!
Kaffet är lagom starkt när skeden kan stå up
(Vi bjuder på kaffe)

Valid

html, css, aaa.