Emissionen Nr 1 1995: Omstart


En rolig kväll på Södran

Omstart var något av tema för kvällen när en skara elektriker helt på eget bevåg betittade årets kårspex, Tsaren eller Den som tsar'e han var'e. Jag hade lyckan att tillhöra denna skara.

[Bild]

Det var med stor entusiasm och förväntan jag, tillsammans med flera andra elektriker, styrde kosan mot Mosebacke Torg, eller närmare bestämt Södra Teatern. Att ta sig runt i dessa trakter med bil visade sig dock vara allt annat än lätt (Bäfva för Söder, alla bilförare). Till slut lyckades vi, med god hjälp och lotsning av Björn, ta oss fram. Efter att ha hämtat biljetterna på teatern fördrev alla utom emitteurerna en stund på Mosebacke Etablissement. Vi tog oss en titt backstage.

Regi: Sören

Väl bakom scenen fick vi titta in i logen och hälsa på skådespelarna. Där inne fanns också regissören, Janne Christensen. Han sade vid förfrågan att han tyckte att repetitioner och annat gått bra. När vi såg spexet kunde vi inte annat än hålla med.

Den stora oredan

Handlingen är i korthet den, att tsaren Ivan dör. En tronföljare skall därför utses, och det uppenbara valet är att välja Ivans son Dimitrij. Kruxet är dock att det finns flera olika människor som utger sig för att vara Dimitrij. Förvecklingar uppstår givetvis, och många udda personer förekommer. Ropen på omstart rungade nästan konstant i salongen, och skratten avlöste ofta varandra. Jag rekommenderar er varmt att gå och titta på omstarten i vår.

Text: Uffe
Bild: Björn och Petra


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.