Emissionen Nr 8 1994


SNO tar farväl ...

Jaha detta skall föreställa mitt sista Snoord. Oj jag kommer, läs och häpna, att sakna det.

Sture och undertecknad har en deal. Jag skall vara allvarlig och Sture, Martin Bäcklund, står för utfyllnadstexten i sin artikel.

Nästa ESN-möte

På nästa ESN-möte kommer vi att diskutera eventuell obligatorisk kursutvärdering för att få anmäla sig till kommande kurser. Det finns ett fungerande system i LUND och vi skall se om det kan vara något som passar oss. Vi skall även utse en kandidat till årets lärare på kåren. Tänk över vem du vill nominera och varför.

ESN-dagen

ESN var ut till Upplands-Väsby scoutstuga och hade en liten utbildning i ledarskap samt kommunikation mellan människor. Vi hade hyrt filmer som är speciellt utformade för att man skall få se hur man beter sig samt hur man borde bete sig. Hoppas att ni som var med fick ut något och att ni kan ha nytta av det i ert framtida arbete för E-sektionens bästa.

Periodsystem

I skrivande stund har Ödelfakult (en krisgrupp som snabbt kan sätta sig in i en fråga och prestera ett skriftligt förslag inom en vecka) börjat jobba med en enkät om treperioderssystemet. Det är ett sätt att få argument till en förändring och det kommer att bli en förändring, frågan är bara till vad det ändras. KTH centralt har uppmärksammat problemen och vi, alla SNO:ar på teknis, hade ett möte med vice rektor för grundutbildningen, Gunnar Svedberg, 941121 och där kom det fram åsikter om varför det hade gått dåligt.

Arbetsbelastningen som uppkom genom införande av det nya periodsystemet har ökat på alla sektioner. Det allmäna mönstret var att det hade införts labbar och inlämningsuppgifter men tentan kvarstod vilket gav mer jobb per kurs. Tvärtemot vad som var meningen med det nya systemet.

De som det har gått bäst för är ALV (Arkitekt, Lantmäteri och Väg & vatten). De har å andra sidan ganska mycket labbar och projekt. Det fungerar bra där men Elektro och Fysik har lite annan abstraktionsnivå på sin undervisning.

Till slut...

Jag vill rikta ett stort tack till mina medarbetare under det gångna året. Alla funktionärer i studienämnden skall ta åt sig. Fredrik höll sitt löfte angående att hålla ordning på mig, "du Daniel, Du har manusstop... etc". Du har varit en klippa. Ödelfakult har också varit till en stor hjälp. Min efterträdare önskar jag all lycka och välgång. En öm kram till alla som stått ut med mig under det gågna året.

Er egen avgående men tillgivne SNO

daniel@elixir.e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.