[Konglig Elektrosektionen]

Beatles signalerar HELP ... eller?

[View page in English] [Disclaimer]

HelpUK.jpg

Det finns en tradition att övertolka Beatles skivomslag och vem är jag att bryta den traditionen. Man kan tro att detta omslag är det lättaste att tolka, de signalerar HELP enligt det system som används av brittiska flottan, eller? Nej faktiskt inte, den signalen ser ut såhär:

George_H.gif   John_E.gif Ringo_L.gif Paul_P.gif

Genast blir det hela mycket mer intressant, det finns alltså ett dolt budskap! Vid närmare särskådning ser vi att deras rockar har damknäppning, bilden måste alltså vara spegelvänd. Wow, ett kodat dolt budskap! För att ytterligare försvåra har George och Ringo armarna mittemellan de tillåtna positionerna, så vi får gissa. Jag går inte in på de möjliga permutationerna, utan nöjer mig med att säga att den mest sannolika signalen är LPUS, alltså "Help us!"

Ringo_L.gif Paul_P.gif John_U.gif George_S.gif

Sanningen är dock mycket tråkigare, de prövade HELP men tyckte den inte såg bra ut i bild, så de improviserade egna tecken istället. The Internet Beatles Reference Library kan berätta mer (på engelska).

Om signalering | Internationella signalflaggor | Svenska semaforalfabetet | Morsesignalering med handflaggor | Howe Code Interco

Andreas Eldh andreldh@kth.se