Emissionen Nr 6 2003: Ledare


Ture och jag gjorde fel

Många har hört av sig angående förra numrets Ture Teknolog

Det var ett misstag av mig att ta med den seriestripp med Ture Teknolog som var med i förra numret av Emissionen. Som ansvarig utgivare missade jag att läsa igenom Ture Teknolog. Hade jag läst den hade jag inte låtit trycka den.

Personligen tycker jag den var opassande och inte hör hemma i en sektionstidning. Serien innehöll som jag ser det flera opassande skämt.

Men vad är det för fel med dessa skämt? Det speglar ju bara teknologers föreställningar säger någon.Vadför är alla så känsliga?

För mig är det väldigt enkelt. Jag tycker inte om förutfattade meningar. Jag gillar inte att en generellt negativ bild sprids om vissa grupper av människor. Det stor skillnad på vilka grupper av människor man driver med och det går att vara rolig utan att vara det på någons bekostnad.

Ture Teknolog är ritad av Joakim Quensel och var för första gången med i Emissionen 1992. Jag vet inte hur Joakim tänkte när han gjorde sin serie. Oavsett hur han tänkte är det hur vi idag uppfattar den som räknas. Därför ber jag om ursäkt för förra numret av Ture Teknolog.

Om du har synpunkter när det gäller denna fråga, hör gärna av dig till mig: <che@e.kth.se>

Oscar Blomkvist


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.