Emissionen Nr 3 2002: Ordford


Viktigt och roligt

Det är viktigt att det är roligt när det är viktigt. Konglig Elektrosektionens ordförande lägger ut texten och förklarar hur han egentligen menar.

[Bild]

En helt annan gotlänning tar det med ro.

Att ha roligt är viktigt. Det tycker i alla fall jag. Ibland sitter man på en föreläsning och ögonlocken vill liksom inte riktigt hålla sig uppe, då är det inte så kul. Vid något annat tillfälle sitter man på en föreläsning och förundras över hur finurligt universum är konstruerat eller hur genomtänkt en viss formel faktiskt är. Då är det kul!

Vi är som ni kanske vet alla med i THS. Det är vi på grund av en lag som kallas kårobligatoriet som står någonstans i högskoleförordningen. Just nu är det en ganska het debatt i Osqledaren som ni kanske sett om just detta. Jag kan inte säga annat än att jag är lite kluven. Hur som helst är vi med i THS. THS styrs som jag hoppas alla vet av kårstyrelsen som är THS "regering", eller verkställande organ. För att fatta viktiga beslut finns något som kallas kårfullmäktige, och det är inte kul. En större samling paragrafryttare och hobbypolitiker finns nog bara på ett ställe i Sverige (SFS). Detta är jättetråkigt. För ingen vill gå dit, eller i alla fall ingen annan än de ovan nämnda. Förjäkligt helt enkelt. Nu kanske denna artikel blev för trist så jag skall fortsätta med något kul.

Sektionen

Sektionens hemsida

Sektionen är till för att alla som är medlemmar skall ha roligt.

Det är klart man måste ju inte ha kul men vill man skall möjligheten finnas. Det gäller inte bara de som är funktionärer utan även alla andra som inte engagerar sig så mycket av en eller annan anledning. Tycker man inte att overåler är roligt, då behöver man inte ha någon. Tycker man inte att dricka sprit är roligt, behöver man inte dricka. Nu till poängen, vad tycker du är kul? Vad vill du att sektionen skall hålla på med? Som det ser utidag finns det en hel del festverksamhet, mottagning av de nya E-teknologerna, TV-spels-klubb, SMusK (orquestern), Evita (tjejföreningen), Elektroflyers (dartklubben) och många många fler. Alla mer eller mindre aktiva föreningar finns på elektros hemsida, under sammanslutningar. Är det kanske så att just det Du tycker är roligt inte finns så kanske vi kan hjälpa dig att starta en förening på sektionen för just den saken. Det kanske är curling eller ölhäfning, eller varför inte grodhoppningsrace.

Sektionen försöker också hjälpa till att göra vår utbildning bättre, se till att den håller en hög och bra klass samt att de som kommer ut inte kommer ut för att KTH behöver mer pengar utan för att de är värda sina Civilingenjörsexamen. Sitter du på en föreläsning i någon kurs och tycker att det för trist så skriv ner vad du tycker på en lapp och maila den sedan till esn@e.kth.se. Vill man att något ska ske är det bra att vara konstruktiv. Att gnälla till polaren brevid hjälper faktiskt inte så mycket. Det ska egentligen finnas en kursnämnd för alla kurser men det gör det inte alltid trots att det faktiskt är ganska kul att försöka skapa en bättre kurs. Finns en sådan kan man alltid maila någon i kursnämnden eller ge lappen till dem. Hoppas inte det blev för tråkigt att läsa detta, för då hardu antagligen inte kommit hit!

Eder gö-mjuka slav, Gustaf


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.