Emissionen Nr 4 2001: Ledare


Semesterplaner?

Hej, har du hittat sommarens praktikjobb än, eller letar du fortfarande?

[Bild]

Är det inte konstigt att det är så svårt att hitta just praktikarbete? Man kan ju tycka att snart färdiga civilingenjörer är något företagen vill stå på god fot med men så är det tydligen inte. Jag har själv tappat räkningen på hur många jobbansökningar jag skickat in nu i vår. Till slut fick jag napp men de allra allra flesta företag som jag sökte hos har jag inte hört något ifrån alls. Okej, de får säkert in massvis med ansökningar, men ett E-mail borde de kunna kosta på sig, i alla fall om ansökan skickats in elektroniskt. Det är kanske inte så lönsamt att vaska fram en massa sommarjobb, men ett bra och roligt sommarjobb ger en positiv bild av företaget och med tanke på hur många som ropar efter X-jobbare på Elarm borde inte det vara helt ointressant. Eller, jag kanske har fel?

Ska man få ett schysst sommarjobb gäller det tydligen att ha kontakter, har man inte är det väl bara att tjata och vara ihärdig, till slut brukar det mesta ordna sig. Om inte annat får man väl se det som en chans att vila ut sig ordenligt i sommar.

Det här nummret har fått just resor och semester som tema. Jag rekommenderar dig att greppa din tidning, slinka förbi sju-elvan, köpa en glass för att till slut landa i solen på borggården. Där tar du det riktigt lugnt och drömmer dig bort till Göteborg, Gotland, eller varför inte Sydamerika?

Glad sommar!
Camilla


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.