Emissionen Nr 2 1998


Hemsidestävlan

Emissionen presenterar här en helt outlyst tävlan om vem på elektro som har den snyggaste websidan. Först ut är klassen e93 och äldre.

Det är många som har fått till snygga bilder på sina sidor, vilket är imponerande eftersom gimp inte har funnits så länge och innan dess fans det bara xpaint att rita i. Men folk kanske ritar hemma i photoshop eller nåt.

Tekniska framsteg är som en yxa i händerna på en patologisk kriminaldåre

Albert Einstein
via e91_dak's citatsamling

Innehåll

De flesta sidorna är mest bilder, t ex på sidinehavaren, dess favorithockeylag eller någon ball bil. Bland texten hör citatsamligar och barndomsminnen till det vanligaste.

Förvånansvärt få sidor har sådan info som CV (En sammanfattning över vad man fördrivit tiden med hittills här i livet.) och adress. Söker folk inte jobb?

Det förekommer en del trasiga länkar och saknade bilder, men inte så mycket som jag trodde före undersökningen. På det hela taget positivt alltså.

Prispallen

And the winner is ... Nä, så bråttom ska vi minsann inte ha. Först presenterar vi våra finalister. Joakim Werner (joakimw) har hackat en ganska ball sida med bilder som byts ut beroende av var man placerar musen.

e93_nmi har åstadkommit en riktigt snygg bild, frågan är om han har raytracat eller stulit den. Han använder frames och länkar externt (det verkar inte finnas något eget innehåll på sidan) inom sin frameset – som om han ville ta åt sig äran för alltihop. Ett par javascriptfel när man laddar sidan gör bilden komplett.

e92_sli har hackat ihop en sida med massor av tabeller och bakgrundsbilder på allt. Trots det är den riktigt snygg och faktisk läsbar både i färg svartvitt (vilket borde betyda att även en färgblind kan läsa sidan).

Förstapriset går dock till Åsa Bergman (e93_ber) som har en mycket snygg och stilren sida. En riktigt rolig sak om en kaffeautomat på humorsidan bidrog också.

Hedersomnämnandet för fånigaste rubrik går till Christer Jansson (e92_chj) för Ulka bulka muminpulka.

Testpanelen


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.