Emissionen Nr 3 1996: Bårval...


Elektros vårbal u.n.å. 1996 (b.t)

Är det inte fantastiskt med alla dessa gamla ordstäv och talesätt. På den gamla goda tiden visste de allt hur en slipsten skulle dras. Ibland dessa talesätt hittar man, utöver Grabbarna måste börja åka skridsko och Allt kan hända i hockey, också den klassiska Allt klär en skönhet.

Jaså, det är därför jag ser ut som en bergsgorilla i ett tvåmanstält, konstaterade jag när jag betraktade min spegelbild. Fracken, detta fuskbygge till klädsel, satt inte så bekvämt som jag hade hoppats. Inte ens i närheten, faktiskt. Hängslena skavde och västen hade en enveten önskan att glida över på ryggen. Men är det vårbal, så är det. Om man ska bli fin får man lida pin heter det i ett annat gammalt ordstäv. Någon dag ska jag nog fixa till det där med fin också (strax efter att jag har fixat den människa som kom på den klyschan).

Efter ankomsten till Hasselbacken, platsen för årets drabbning med finrummen, stundade en ungefärlig timmes minglande i Spegelsalen. Därefter vidtog middagen i Hazeliussalen. Måltiden inleddes med skönsång från Erik, Jan, Martin och Fredrik. Sedan tog frequensnormal Jan Brolinson vid.

Vad hände? Var jag där? Hade jag roligt?

[Bild]

Henrik Eriksson framför sin megahit Minsta kvadratmetoden.

Henrik Eriksson fick pris som årets lärare på Elektro, och framförde sången "Minsta kvadratmetoden". Priset utdelades av Fredrik Jonsson, SNO,

Pris till årets idrotts-man/-kvinna på Elektro delades ut av idrottsledare Petra. Pristagarna var Maya Sufan, E-95 och Mikael Ekman, E-94 (vilken av dem som fick respektive pris hoppas jag att ni kan klura ut själva).

GP uppvaktades på födelsedagen, och fick som present det sektionsfoto som togs i höstas samt världens enda infångade punktladdning. Den senare verkade han bli ganska imponerad av, eftersom han aldrig tidigare hört talas om någon som fångat in en punktladdning.

Medaljer och tandborstar

Björn Bengtsson fick ett silverepsilon av ordförande Cecilia för sina insatser för sektionen. Bra gjort!

Björn Guillemaut (CHE) fick medalj av ELO(r). För alla nytillkomna tittare kan vi berätta att Björn var initiativtagare till stereobygget.

Årets kamratstipendier delades ut till Anneli Johnsson och Mikael Franzén. Välförtjänt, tycker jag. På dem så de blöder!

Sångartävlan avgjordes till styrets fördel. Enda konkurrent var PR. Ordförande Cecilia fick mottaga den afrikanska tandborsten ur Sectreterarens hand. Jag måste säga att juryn som bestod av PrippsHarald, sectreteraren GP, Linn Plogéus samt Erik från Chalmers - gjorde ett enastående jobb. Bara konststycket att förstå innebörden i styrelsens text (AHA!) var en bedrift i sig.

Nya sångboken gjordes svart!

SBK presenterade den nya sångboken, som uppenbarligen ingick i biljettpriset. Den nya sångboken är svart, inbunden och bra. Framför allt sånger nummer 36 och 99 är kanonbra.

SpExet presenterade sig genom ett litet framträdande. Thord Schibler, Johan Eng, Peter Roos och Mikael Franzén deltog. Micke gjorde en ypperlig insats som Eivor Lilja.

Den Konglig Öfverskændaren, Tobias Grewin, presenterade årets skænderi, som utöver honom själv bestod av: Christian Braun, Kalle Becker, Love Beijer, Karl-Henrik Hagdahl, Thord Schibler, Martin Sigurdson, Martin Björk, Sami Mäkälä samt, till sist men definitivt inte minst, Anna Lundqvist och Petra Barkeby.

Sektionen fick presenter också

THS styrelse representerades av Linn Plogéus och Johan Småros. De förärade oss ett pussel, som Linn gärna ville se hopsatt i Escapen inom en nära framtid. Där får hon nog dessvärre leta förgäves, eftersom vår sektionslokal går under namnet Tolvan och ligger en liten bit längre bort från tunnelbanestationen.

Medicinska föreningen var också där. De gav oss en reflexhammare, och demonstrerade hur den kan användas för att testa några vanliga reflexer.

Handelshögskolans representanter reklamerade den enknapps-telefon de tidigare fått av oss och gav oss en telefonkatalog, så att vi skulle kunna ringa dem (Påminner lite om E.T., eller hur?).

Efter middagen, där ingen hasselbackspotatis serverades (!), vidtog dans till Michael Rörbys orkester i Spegelsalen. Efter dansen bussades alla tillbaks till Teknis. Där blev vi avsläppta för ombyte i Konsulatet, efterköret ägde rum i Tolvan. Björn "Nick Slaughter" Bengtsson och resten av PR välkomnade oss till Söderhavet (Karln ser alldeles för mycket på Tropical Heat). PR hade klätt av sig därefter. Det är ingen idé att förneka det, vi har bildbevis (I avvaktan på en eventuell betalning, skjuts publiceringen av nämnda bilder tills vidare upp). Baren serverade en massa drinkar inspirerade av Söderhavet (Palm Beach och liknande gottis-nammis).

Text: Nomen Nescio, E-XX
Bild: Joar Jacobsson, E-95
[Bild]

Varför gå på något annat när man kan gå på fest?Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.