Emitteuren
Magnus Erixon

Magnus Erixon, ℰ-90, är Emitteur sedan x. Här följer de artiklar hen ligger bakom (en del kan saknas, av tekniska skäl).

Reaktor 1

Det är inte många som känner till att Sveriges första kärnkraftverk låg här på KTH, alldeles bredvid Q-husets datasalar. Numera är det medieteknikerna som nyttjar den gamla reaktorhallen. År 1998 var dock den gamla reaktorhallen fortfarande en stor och spöklik grotta 25 meter ner i marken. Det var då Emissionen letade reda på professorn i reaktorfysik, Karl-Erik Larsson, som var med om att bygga reaktorn. Denna artikel är en repris från 1998.

Läs Reaktor 1 ur nummer 6, 2003

Snart bortglömd ... eller evigt ihågkommen
Claude Shannon

Grundaren av informationsterorin har gått ur tiden. Att Claude E. Shannons rapport från 1948 är grunden för informationsteorin är det inte många som känner till.

Läs Claude Shannon ur nummer 3, 2001

Kritiskt på KTH
Reaktor 1

Det är inte många som känner till att sveriges första kärnkraftverk låg här på KTH, eller lite mer precist, bredvid Q-husets datasalar. Idag finns där en stor och tom lokal 25 meter under marken. Emissionen tyckte detta lät intressant och letade därför reda på professorn i reaktorfysik, Karl-Erik Larsson, som var med om att bygga reaktorn, vilken kallades för R1.

Läs Reaktor 1 ur nummer 3, 1998

Om oss

Emissionen är Elektro​sektionens tidning sedan 1965.

Aktuellt nummer, Lämna in manus, Sprid ett rykte!, Emitteurer, Andra tidningar.

Gå med i Emissionen!
Kaffet är lagom starkt när skeden kan stå up
(Vi bjuder på kaffe)

Valid

html, css, aaa.