Emissionen Nr 3 2004


Dr Pill

Dr. Pill är Emissionens relationsdoktor, som finns här för dig. Har du bekymmer? Skicka in din fråga till <dr_pill@e.kth.se>

Hej!
Jag är sedan en tid tillbaka en enhetsvektor parallell med z-axeln i ett Cartesiskt rum av tre dimensioner. Nu har jag upptäckt att det finns en yta z = x2 - y2 i mitt rum. Jag har funderat en hel del på mitt förhållande till ytan. Är jag normal?

/ez

  

Hejsan!
Ja, men bara i origo.

Lycka till! /Dr. Pill

Hejsan doktorn!
Hur kan det komma sig att det är så smutsigt hemma hos mig? Jag är ju så sällan hemma, och hinner omöjligt skita ned så mycket!

/Stressad

  

Hej Stressad!

Bara för att du inte är hemma och skitar ned, så behöver inte det betyda att det inte är någon där. Vad vet du om vad din lägenhet används till när inte du är där? Bara för att man är paranoid så behöver inte det betyda att de inte är ute efter en.

Ha det bra! /Dr. Pill

Hej Dr. Pill
Jag är en glad människa som tyvärr har ett problem. Varje vår när känslorna sprutar ur kroppen så sprutar även snor ur min näsa. Jag är nämligen så gruvligt allergisk. "Kran droppar så grannarna klagar", som Carl-Gustav Lindstedt sa en gång i tiden. Detta försämrar ju uppenbart mina chanser med det motsatta könet. Vad ska jag göra?

/Snorig

  

Prosit!

Du är inte ensam, många lider av allergiska besvär. Saven stiger i både växter och människor. Gå till en läkare, och se till att få de bästa mediciner du kan få. Om du fortfarande har problem efter det så se till att din omvärld får veta att du rä allergisk, de förstår! De flesta människor är allergiska mot något. Fisk, nötter, vegetarianer eller kvalster. Du skulle bli förvånad om du visste vad dina kamrater var allergiska emot!

Snora på! /Dr. Pill

Hejsan Pill
Jag är en klen kille med kraftig svettdoft och dålig hållning. Nu söker jag en yppig blondin som kan hämta godis åt mig när jag sitter framför datorn./

Lord l33T-DoomMeister[AK]

  

Hej.

Det verkar ganska klart att yppiga blondiner enbart existerar i ditt liv antingen som dataspelshjältinnor eller utvikningsmodeller, och du har försumbart liten chans att träffa någon av dem face to face. Jag föreslår att du siktar in dig på en annan målgrupp, eller att du åtminstone sänker dina kriterier. Du ska också minnas att de också är människor, med känslor, värderingar och krav. Därför bör du beta av följande lista innan du sätter igång:

Steg 1: Res dig lite oftare från datorn.

Steg 2: Börja använda deo.

Steg 3: Sträck på dig.

Steg 4: Kalla dig något vettigt.

Nu kan du börja ditt sökande efter en livskamrat i den riktiga världen. Men bli inte för besviken om det är du som får hämta godis åt henne.

Have phun /Dr. Pill

Bäste Doktor Pill!
Jag har sedan länge passerat Evertsberg i mitt livs Vasalopp, men börjar tycka att ensamheten blir allt mer påtaglig. De flesta av mina väninnor har förvunnit, till förmån för sjukdomar och krämpor. Min ömma moder lärde mig vid en tidig ålder att alla goda flickor aktar sig för pojkar, som ju bara vill en sak, så därför har jag bara haft mina väninnor omkring mig under hela min livstid. Men långa ensamma kvällar och nätters funderande har lett fram till denna slutsats; jag vill också bara den saken! Hur ska jag göra för att gottgöra min kropp för de åratal av glädje som den missunnats? Finns det någon myndighet där man kan anmäla en önskan om en partner? Jag är så hemskt dålig på sådana saker. Hjälp mig, kära du!

Bästa hälsningar/Anna-Greta Löfvengren, fröken

  

Kära fröken Anna-Greta
Jag är ledsen att höra att du först på ålderns höst insett vad det är du vill. Men än är det inte försent! Så länge det finns liv finns det hopp. Börja med att gå och köpa dig en ny klänning, gå till en frisör och verkligen skäm bort dig själv. Samla sedan ihop några vänner och gå till en danslokal som verkar passa era intressen. Där kan du med allra största säkerhet träffa många trevliga herrar. Promenader i parker kan jag också rekommendera, då du får chanser att gå igenom dina tankar i en trevlig miljö, även om du inte råkar stöta på någon trevlig herre att språkas med.

Kram och lycka till! /Emanuel Pill, Doktor



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

html, css, aaa.