Emissionen Nr 2 2004


Ditt livs novell

Bakgrund: Tore Teknolog är systerson till den smått legendariska Ture Teknolog, som numera uppnått vrakstatus och fördriver sin tid på Elhand. Med ett släktnamn som Tores är inte yrkesvalet någon stor fråga, och då han fick höra så mycket gott om Elektro från sin morbror, så blev det ett självklart val även för Tore.

Nästa Tekniska Högskolan. Byte till roslagsbanan och bussar mot Vaxholm och Norrtelje.

Tore vaknade till med ett ryck. Han slet åt sig sin väska samtidigt som han torkade bort salivsträngen som hängde i mungipan. Sömndrucken ramlade han av tillsammans med två skolklasser åttaåringar, som alla skrek för full hals att de ville till McDonnalds. Kryssande mellan alla småttingar lyckas han tillslut nå rulltrappan. Där hindrade en storvuxen tant med många kassar hans möjligheter att gå upp i vänsterfilen.

'10:07', tänkte han där han stod och stampade, 'det blir tight att hinna till Q på det'. Frustrerad låter han blicken vandra, och ser att i rulltrappan bredvid går Gunilla förbi. Gunilla, tjejen som fyllt hans drömmar det senaste halvåret! Nu börjar den feta tanten irritera honom på allvar. Han försöker klämma sig förbi, men hon står orörligt fast. När de så slutligen kommit upp återfår Tore sitt hopp, när han ser Gunilla komma ut från pressbyrån med en tjejtidning under armen. Tore försöker genskjuta henne, men möts av ytterliggare en skolklass småbarn som hindrar hans framfart. Väl igenom dörrarna har Gunilla redan nått fram till rulltrappan, så Tore ökar på takten för att hinna ikapp. Ovanför rulltrappan viftar han undan Stockholm City utdelarna och WWF människorna, och duckade undan SquVALp representanterna som delar ut flyers och klubbor. Till Tores stora förvåning korsar Gunilla vägen, och tar sikte på Osquarsbacke, istället för att fortsätta upp mot Q.

'Jag måste skynda ikapp henne, och säga vart vi ska vara', tänkte Tore, 'men jag borde ju gå på föreläsningen'.

Obeslutsam står han kvar, och ser sin gamla gymnasiekompis Malte, som läser maskin nu, komma ut från 7-eleven med en kaffekopp i handen.

'Tjenare Tore, står du här och hänger?'

'Hejsan Malte. Jo, jag ska på föreläsning i Q.'

'Äh, häng med mig och spela flipper på Kåren istället! Det nya de har fått in är über-coolt!'

Vad ska Tore göra? Ska han:

a. Skynda sig upp till Q och föreläsningen.

b. Springa ifatt Gunilla.

c. Hänga med Malte upp på Kåren.

d. Göra något helt annat.

Skicka in ditt svar till <che@e.kth.se>, eller lämna det i Emissionens brevlåda på anslagstavlan innan 27/4. Det alternativ som får flest röster bestämmer fortsättningen som följer i nästa nummer!

Text: K.J. Andersson, ill: Fredrik Arnerup


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.