Emissionen Nr 2 2004


Inbrott i Tolvan!

Elektrien är ingen säker plats. Elektros sektionslokal Tolvan har blivit forcerad av personer med extremt smutsigt mjöl i påsen!

I början av februari var det någon usling som bröt sig in i tolvan. Ytterdörren forcerades varpå han/hon/ de/det antagligen stegade sig rakt till kopiatorrummet1, bröt upp samtliga lådor i källeriskåpet, tog alla pengar som hittades samt ett gäng med nycklar. Även FoF-skåpets lås bröts upp, men då det inte hittades några pengar inne i skåpet fick det i övrigt vara orört. Personen/personerna lämnade lokalen i övrigt orörd. Det var tydligt att källeriskåpet var målet för inbrottet.

Ganska exakt en månad senare, i början av mars, var det dags igen. Dörren forcerades på exakt samma sätt som tidigare, men den här gången var det funqtionärsrummet2 som var målet. Även den dörren forcerades och väl därinne bröts ett arkivskåp upp. P.g.a. olyckliga omständigheter låg det tillfälligtvis en hel del pengar i det skåpet. Tjuven/tjuvarna kom därför över en rejäl summa pengar. Även denna gång stals ett antal nycklar som de olika organen på sektionen använde i sin verksamhet. Dessutom bröts källeriskåpet och FoF-skåpet upp igen, samt alla låsta lådor i köket. Dock fanns det inga pengar där och innehållet lämnades orört.

Det som är tråkigt är att tjuvarna så målmedvetet gått till de ställen där det har funnits pengar. Om det beror på turliga gissningar eller om de redan innan hade vetskap om lokalens utformning och funktion kan man bara spekulera i. Klart är dock att pengarna som försvann, samt pengarna som måste användas till att byta lås och/eller skaffa fram nya nycklar kunde användas bättre.

Om du har hört eller sett något, tveka inte att berätta det för oss i styret så kan vi vidarebefordra det till polisen. Om du ser något misstänkt ska du ringa KTH:s larmnummer3. Väktarna är medvetna om att vi har haft inbrott här, men tyvärr har de inte sett något under något av inbrotten. De lyckades till och med att missa att dörren var uppbruten. Att kräva att de ska ha koll på allt är nog att begära för mycket då KTH är stort.

Vad kan man då göra åt det? Ytterdörren går tyvärr inte att göra något åt, då det är Akademiska Hus som har hand om lokalen har de även hand om den. Kameraövervakning kommer att sättas upp i funqtionärsrummet, och ett säkrare skåp kommer att införskaffas. Framför allt kommer pengahanteringen att förändras radikalt så att nästa gång det blir inbrott kommer det förhoppningsvis endast att finnas ett fåtal kontanter att stjäla. För det kommer att bli en nästa gång, det verkar vara oundvikligt.

Jocke

Saker man kunde ha gjort för pengarna som försvann:

osv osv...

  

Fotnötter:
1: Rummet där det bl a är en massa galgar
2: Rummet innanför vita dörren som tvetydigt är märkt 'Hotell Diplomat'
3: 08-7907700



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.