Emissionen Nr 1 2004


Vice SNO om mammas köttbullar.

Jag skulle viljabörja med att gratulera alla ettor till det utmärkta val ni gjorde när ni valde Elektroteknik. Ni har nog precis som jag insett att detta är utbildningen med stort U, men jag är också övertygad om att den kan bli bättre. Det faktum att ESN för tillfället saknar en Ordförande och en sekreterare är illavarslande. Trots detta är vi några tappra själar inom ESN som försöker att få maskineriet att gå runt.

ESN är den organisation inom sektionen som skall övervaka och förbättra utbildningen men då krävs det att studenter på Elektro engagera sig och tar på sig lite ansvar. Man kan tro att det skulle ta för mycket tid från studier och fritid men så är deffinitift inte fallet.

Under min tid på teknis har jag haft ett antal olika poster, allt från tolverist till Vice StudieNämnds Ordförande. Det jag har märkt är att man lär sig otroligt mycket om sig själv och bäst av allt är att man har lyxen att man kan misslyckas. När man sedermera kommer ut i arbetslivet har man inte längre den lyxen - så ta chansen.

Ett projekt som vi nyss dragit igång är den s.k. "köttbullsmissioneringen". Det är ett rekryterings projekt som går ut på att studenter inom elektrosektionen får en möjlighet att besöka sin gamla gymnasieskolan mot betald tågbiljett hem och tillbaka. De studenter som är från Stockholmsområdet erbjuds gratis lunch. Tanken med projektet är att studenterna tar kontakt med någon på sin gamla skola och ber att få komma och tala om KTH i allmänhet men Elektro i synnerhet. Med sig på detta farofyllda uppdrag bland kaxiga gymnasieelever och gammal lärare som fortfarande jobbar kvar, får man en hel väska med material om KTH och Elektro. Begreppet "köttbulle missioneringen" kommer från det enkla faktum att när man väl är hemma och hälsar på - varför inte ta chansen och äta några av mammas hemgjorda köttbullar. De studenter som är intreserade av att "köttbulle missioneringen" kan höra av sig till vem som helst inom ESN så får ni en knuff i rätt riktning.

När ni nu stressar er genom era studier på KTH - stanna upp och tänk efter. Se till att ha roligt mellan tentorna också, det måsta man ha!

Jag skulle vilja avsluta med ett citat av Goethe. "Ju mer jag tänker på saken, dess tydligare tycks det mig att livet är till helt enkelt för att levas."

Andreas Andersson der Vice Ordförande i Konglig Elektrosektionens StudieNämnd


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.