Emissionen Nr 1 2004


PR i historien och idag

PR, eller ProgramRådet är elektrosektionens klubbmästeri och elektros klart äldsta förening. Klubbmästeriet bildades strax efter de att sektionen bildades 1910. Och det för att vi studenter skulle kunna ha gemensamma fester.

[Bild]

PR består av en grupp på ca 8-10 personer som arrangerar en fest ungefär 1-2 gånger i månaden. Två klubbmästare har huvudansvaret och medlemmarna kallas Kalaspinglor eller FestPRissar. Det två klubbmästarna sitter ett år var, en klubbis väljs om varje halvår. Detta för att få så bra kontinuitet som möjligt.

Vårens fester

Lördagen den 28 februari

EFFEKT 2 (EnFestFörElektroKemiTillsammans) Tillsammans med Kemis Klubbmästeri, KK, annordnar vi en uppföljning till höstens lyckade EFFEKT fest. Alla är välkomna till festen som hålls i Kemis nya sektionslokal!!

Tisdagen den 2 mars

Traditionellt Vårbalsbiljettsläpp i klocktornet

Lördagen den 13 mars

Tentapub med inledande sittning Avsluta tentaveckan med en middag i PR regi med efterföljande efterkör i 12:an. !!Endast elektromedlemmar!!

Torsdagen den 25 mars

Rock i 12:an Som växt ur 12:an och i år förvandlats till Rock på Kåren. Kom förbi, ta en öl och se vilka band de är som står på scenen i år. Alla är välkomna! Band från sektionen är välkommna att spela, intresseanmälan görs till Micke på pre-alla@e.kth.se

Fredagen den 30 april

Vårbal Ett ypperligt tillfälle att damma av fracken för denna ärorika festlighet som firar in de nya året på elektro 110001. Alla är välkomna!

Lördagen den 29 maj

Tentapub Terminen avslutas med en stillsam pub för att glömma de nyss skriva tentorna samt att fira in de antågande sommarlovet. !! Endast elektromedlemmar!!

Det ryktas att ...

... Karolina har slaktavfall.

... någon kan inte hjälpa att sticka in den ibland.

... A fiskar med napp.

... Eike har rippat allt.

... 85% av Elektro inte ser skillnad på gafflar, knivar och skedar i tolvans besticklådor.

... någon på ELAB har virus.

... Jag!

... bussen räddade lyktstolpen från fulla elektriker.

... vissa i elogen har fått sina roller sängvägen.

... det ryktas att det är fara i Afrika.

... 

Kalasen och Festerna

PR ordnar många kalas under året, och de finns kalas som har en så stark tradition att de återkommer, lika välbesökta, år efter år. Den klart äldsta och mest ärorika är Elektros Vårbal. Den första vårbalen gick av stapeln redan 1917. Fram till 1956 (b t) var vårbalen just bara en vårbal. Men den kom sedan dess även att bli en hyllning av den ärorika revolutionen och den nya tideräkningen.

En annan återkommande festlighet är n0llegasquen. Alltsedan mottagningen blev strukturerad har det funnits en n0llegasque. Och sedan mitten av 30-talet är också den tillsammans med vårbalen en av de mest besökta festerna på året. N0llegasquen är givetvis till för de nyantagna men är även en populär fest som lockar elektriker från alla årskurser och besök från andra sektioner och vänföreningar. Under mottagningen är det också vi som står för n0llepubrundan.

Ända sedan slutet av 40-talet har det också hållits någon sort luciafirande, idag mer känt som LussePRe. Ett kalas strax innan lucia där man får en försmak på såväl lussefirande som julbord.Efter varje tentaperiod så hålls även tentapubar och på senare tid då oftast i kombination med en inledande sittning.

Förutom dessa traditionsrika fester och kalas så fixas de under året även en del andra roliga tillställningar och pubar. Vår målsättning är att ni ska ha så rolig som möjligt och aldrig vilja gå hem.

En bra fest är lyckan!!

Att vara med i PR innebär enormt mycket kul men också mycket ansvar. Det tar längre tid än man tror att genomföra en bra fest eller pub. De är mycket som ska fixas och hållas koll på både innan, under och efter en lyckad fest. Men att vi har så roligt som grupp gör att det är värt varenda timma. I PR finns de många olika personligheter med olika idéer och blandningen av dessa hoppas vi ska göra att vi kan anpassa festerna till så många som möjligt. Du vet kanske hur de känns när man börjar längta efter sängen och vet att de är dags att gå hem. Det är då vi stannar kvar, för att städa, räkna kassan, återräkna all öl & sprit, och fixa så att allt kan återgå till de vanliga och planerna inför en ny fest kan börja smidas. Och sist men inte minst se till att våran 12:an åter är sig lik efter en trevlig fest i PR:s anda.

PR har en fladdermus som symbol, den kan man hitta lite var stans där vi huserar. Information om våra fester och arrangemang kan man hitta på våran röda PR tavla, med en svart fladdermus på,som hänger strax till höger när man kommer in i tolvan. Eller så kan man gå in på våran hemsida, http://​www.e.kth.se/​org/​pr eller hugga tag i någon av PR:s medlemmar eller maila klubbmästarna Erik & Fredrik på <pre@e.kth.se>

Elektrosektionens minibuss

"Visste du att Elektrosektionen har en egen minibuss? Den kan alla E-teknologerhyra billigt. Bussen har åtta sittplatser och baksätet kan monteras ur om man behöver frakta större grejer.

För priser och info se http://​www.e.kth.se/​org/​carakarl"

Är det något oklart så finns vi på carakarl-mailen.

Johan och Peter


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.