Emissionen Nr 6 2003


Ordford

Det finns ett talesätt som säger att Gräset är alltid grönare på andra sidan. Detta talesätt kom verkligen till sin rätt under en elektrokonferens som Styrelsen och Studienämnden deltog i nere i Göteborg under helgen den 30/10 – 1/11. Där träffades representanter från Elektroteknikutbildningen på fyra olika högskolor. Du kan läsa mer om konferensen i artikeln av Ulf Kalla samt i en sammanfattning som kommer att publiceras i ett senare nummer av Emissionen. Jag tänkte endast ägna mig åt några små reflektioner kring densamma.

Trots att vi alla läser samma utbildningen och det enda som kommer skilja oss åt när vi blir klara är, förutom inriktningen, vilken skola du är utexaminerad från så finns det stora skillnader. Det märkte vi under dessa få dagar då vi hade möjlighet att träffas och diskutera. Bara att få förståelse för hur sektionen och kåren var uppbyggd på respektive skola tog en hel morgon.

Hela konferensen var oerhört givande och ur denna föddes en rad idéer på hur man ska kunna samarbeta inte minst med rekrytering för att på så sätt locka fler till att vilja bli civilingenjörer i allmänhet och i Elektroteknik i synnerhet.

För alla er som är intresserade av er utbildning, rekrytering och ett större samarbete med andra högskolor rekommenderar jag verkligen denna typ av konferens som kommer att hållas i Linköping redan i vår nästa gång. Håll ögonen öppna och för att vara på den säkra sidan kan du kontakt nästa års ambassadeur när denne har blivit vald. För ni har väl inte missat att det är dags att kandidera?

Hälsningar,
Sara Lundvall, ordf 2003
<eordf@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.