Emissionen Nr 5 2003


Nu är det snart klart!

Trots att det tagit ett tag och att det varit en del meningsskiljaktigheter börjar nu Funqrummet stå klart!

Mycket arbete och tid har lagts ned för att göra om det gamla funktionärsrummet, som tidigare mer eller mindre varit ett förråd, till en arbetsplats. Efter ombyggnaden skall man i fortsättning kunna bokföra, faxa, kolla post, ha möten, ringa och mycket annat utan att, som tidigare, behöva slå sig fram.

Ny arbetsplats

Antalet funktionärer som skall ha tillgång till rummet har också minskat. Omkring 25 personer kommer i fortsättningen att kunna komma in, vilket är en halvering jämfört med tidigare. Övriga funktionärers arbetsplats och deras postfack har flyttats in till Kopiatorrummet som också kommer att fungera som garderob.

Garderoben, som tillsammans med ett låsbart loft byggdes i ordning förra hösten, skall kunna användas både dagtid och under fester i Tolvan. Den kommer då oftast att vara bemannad. I detta rum finns också en dator med internetuppkoppling (KTH open).

Nya möbler

[Bild]

Vad är det då exakt som gjorts i dessa båda rum? Efter att på ett ungefär ha planerat hur det skulle se ut sorterades allt som inte skulle vara kvar bort och flyttades eller slängdes. Skrivbord, hyllor mm åkte ut och nytt inhandlades från bl a IKEA. Där köptes också köksskåp och bänkskivor som monterades i de båda rummen. Som på beställning dök Martin Timell upp och gav tips och råd på hur vi kunde göra. Och tur var väl det, annars kunde det väl ha gått hur som helst med byggandet. Efter mycket skruvande (!) stod sedan köksdelen klar! En datorhörna och ett konferens / arbetsbord med tillhörande stolar och en ny bokhylla har också fixats i ordning.

Övervakning

I Kopiatorrummet är det tänkt att en dörr skall sättas upp tillsammans med en kortläsare. Därefter kan man anmäla intresse för att nyttja garderoben under dagarna.

I skrivande stund jobbar undertecknade för fullt med kameratester och installation av det övervakningssystem som skall vara i bruk innan n0llegasquen går av stapeln. Större delen av Tolvan kommer i fortsättningen att vara filmad och inspelning kommer att ske dygnet runt. Anledningen till denna åtgärd är, för er som inte känner till det, bl a förra årets stölder under n0llegasquen. Tråkigt, men nödvändigt!

Har du några frågor om det vi berört ovan får du gärna höra av dig till någon av oss.

Slutligen skulle vi vilja tacka alla som på något sätt bidragit till att de två nya rummen idag ser ut som de gör. Inga nämnda, inga glömda. TACK!

Projekt OAF, Tobias Ahlgren
och Svante Rohlin


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.