Emissionen Nr 3 2003


Teknologer firar födelsedag eller Humf...

Fredagen den 14 mars inbjöd våra vänner Humanistiska Föreningen och Naturvetenskapliga Föreningen till gemensamt firade av sin 89:e födelsedag.

Eller den 10:e om man ser till Sophie Germains primtalsserie och genast har detta till synes ojämna nummer blivit jämnt och en ordentlig brakfest är på sin plats. Men vi tar det från början...

Från E36 till Piperska Murens festvåning...

Det är den första riktiga vårdagen, solen skiner från en klarblå himmel och kvicksilvret har börjat leta sig upp mot 15 graders strecket. I sal E36 ges första övningen i 2E1313 Signaler och System II. På Lappis, på en balkong i söderläge, serveras det iskall bärs. Valet blir enkelt! Några öl senare har vi dessutom lyckats nedteckna ett oerhört välskrivet tal att framföra i samband med överlämnandet av presenten under middagen.

Å Piperska Murens festvåning bjöds det på god mat, trevligt sällskap men orimligt lite dryck. Många var gratulanterna som ville hålla tal och överlämna sina gåvor. Ett stort antal oreringar och ett på tok för lågt tempo på sångerna förvandlade denna i övrigt trevliga tillställning till något som i längd får vasaloppet att verka kort. Talet till Ugglan får anses vara middagens verkliga höjdpunkt. När taffeln så äntligen bröts bjöds det upp till dans där musiken framfördes av det för ändamålet mycket märkliga valet, PQ.

... och vidare till Gula Villan

Efter en kort förflyttning medelst buss fann vi oss framme vid Gula Villan där efterfesten skulle hållas. Genast insåg några rättrådiga teknologer att promillehalten nödvändigtvis måste höjas. Det självklara valet hade givetvis varit att starta med en Bäsk. Men efter att ha inventerat hela spritförrådet kunde flickan i baren dock konstatera att denna ädla dryck inte stod till buds. Teknologerna valde då tequila men kunde snart till sin stora besvikelse konstatera en viss obalans mellan tillgång och efterfrågan.

Trots denna fadäs från arrangörens sida lyckades en av teknologerna vinna festen vilket tyvärr fick konsekvenser under nästkommande dags sillunch då denne blev en aning sen. Serveringspersonalen såg sig nödd och tvungen att meddela att sillen tyvärr var slut när teknologen dök upp fyra timmar efter utsatt tid. Den andra teknologens förehavanden under småtimmarna är fortfarande höljda i dunkel. Humf...

Svante och Malin
Representativa delar av
Konglig Elektrosektionens Styre


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.