Emissionen Nr 3 2003


En presentation av PAS

Här presenterar sig Theresia Jonsson som är PAS på sektionen.

[Bild]

Jag heter Theresia Jonsson och är, som ni kanske vet, vald till PAS (ProgramAnsvarig Studet) för elektrosektionen under 2003. Jag kommer att arbeta med frågor som rör utbildningens utseende, min uppgift är att tycka till och framföra studenters åsikter till högre instanser. Jag började på Elektro hösten 2000 och var den första årgången som läste det nya elektroprogrammet E2K. Till sommaren är jag helt klar med det tredje året (om jag tar mina två tentor i maj/juni) och jag är väldigt nöjd med min utbildning. Det finns däremot alltid saker att förbättra och det ska jag göra.

För att göra utbildningen bättre för alla behöver jag veta vad ni tycker är bra och dåligt. Om du har någon ny idé eller om det är någonting du vill vara med och påverka så är det mig du ska höra av dig till. Jag sitter med i utbildningsnämnden på kansli DEF och på kårens utbildningsråd vilket betyder att jag har möjlighet att framföra dina åsikter eller berätta för dig vem du ska vända dig till för att påverka.

Så läser ettan i höst!

Ettan som börjar nu till hösten kommer, som flera av er kanske redan hört, att läsa periodlöst. Det som skiljer deras studieplan från vår är att de inte har tentaperioder utan läser hela tiden två eller tre ämnen parallellt med tentorna utspridda över terminen. Innan varje tenta kommer de att ha minst fyra schemafria dagar (helgen inräknad). Det är tanken att utbildningen kommer att vara periodlös de två första årskurserna och sedan övergå till de tentaperioder vi är vana vid. De som börjar tvåan till hösten kommer inte att påverkas så länge de läser i normal studietakt och för de som avser att skriva ettans tentor så kommer omtentorna som vanligt att gå i omtentaperioderna.

Theresia Jonsson


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.