Emissionen Nr 3 2003


Finn Flest Skämt

Var med och tävla! Hitta flest ordvitsar i Sagan om att flöjta på tvären.

Det var en gånggång en liten by som hette Hultsfred. I den lilla byn hade det blivit dags för den årliga kräftskivan. Livet hade gått i dur och moll sedan den senaste trombonen hade dragit genom byn.

Den unge Mozart hade blivit lite av stans mikrofåne, fast det tog han piano. Mozarts far var sträng och ville gärna hålla i taktpinnen men var ofta alltför taktlös. Han var en falskspelare som till slut hade blivit stämd. Tidigare hade han jobbat på ackord, numera tog han betalt per stycke. Han titulerade sig själv chef alt. bas. I Waxegårdens norra flygel bodde Beethoven som var lite bachsk av sig. Många trodde att han var döv fast egentligen var han bara aukustisk.

I gratistidningen Metronomen kunde man i en notis läsa om kvällens händelse: Mozarts far slog på stora trumman och basunerade ut att nu var det dags för kräftskiva. Mozarts far hade lovat att stå för fiolerna. Mozarts mor skulle framföra en kräftsäsång. Kanon, sa Beethoven som inte riktigt var med på noterna, istället drog han en annan vers. Ska jag bre på med lite smörsång? frågade han. Kör, svarade Mozarts far.

Till kräftorna skulle serveras konsertburkar med hallonsynth. Efter det skulle man gå loss på fårfiolerna och kaviartuban. Mozart blev nedstämd för att det inte blev någon tonfisk. Till efterrätt serverades polkagrisar.

För att stoppa storsjösyra-attacken ville Mozart bjuda sin bordsdam på Jenka. Fast hon dissade genom att svara: Nej, tack blir det ingen Bugg så får det vara. Samba sak varje gång. När Mozarts far dök upp och ville bjuda henne på lite Shake så hade ett triangeldrama börjat tona upp sig. Beethoven tänkte igenom takttalet han skulle hålla. Han ville inte dra en klassisk vals om de gamla grekerna utan ville ge ett tal med lite naket och lite sax. Beethoven reste sig upp och tog ton men det var inget som var värt att notera.

När det sedan hade blivit dags att tänka på refrängen klädde sig Mozart i sin klassiska rock innan han solo snubblade iväg och föll pladask i orkesterdiket. En sådan kräftskiva skulle det dröja länge innan byn fick se igen.

Elogen genom Humorladan


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.