Emissionen Nr 3 2003


Vad hände i Finland? Egentligen?

Styret hälsar på TeknologFöreningen vid Tekniska Högskolan i Helsingfors.

Två mycket förväntansfulla teknologer passerade på lördagsmorgonen den 22 mars den finska tullen till fullo åtföljandes finska införselregler. Tyvärr något försenade då den kvinnliga delen hade fått problem med, det i hennes hytt förekommande, mycket avancerade duschbokningssystemet. (Det brukar heta så ...) I ankomsthallen möttes en vilsen Osquar och en något vilsnare Osqulda av två stiliga teknologer från Teknolog Föreningen (TF) vid Tekniska Högskolan i Helsingfors. Genast bjöds det på en kort rundtur i denna vackra stad, eller var det möjligen så att det var enda sättet att ta sig från hamnen till Stockmanns. Väl uppe på caféet på sjätte våningen bjöds det på en rejäl frukost.

- Nu vet jag vad jag glömde ... Inte har du en extra FøF-t-shirt, Svante??

- Öhhh.

- Och sängkläder? Eller ska jag köpa det nu?

Osqulda hade visst inte en komplett packning. Som tur var har finska teknologer umgåtts med Osqulda förr ... så problemen löste sig.

Sedan bjöds det enligt den urgamla traditionen där ungdomar från ett EU land hälsar på ungdomar från ett annat land med samma värderingar på traditionell stenkastning på esplanaden. Dock hade de finska myndigheterna haft den goda framförhållningen att ställa fram lastpallar med gatsten för att därigenom minska slitaget på promenadstråket. Dessutom av två olika sorter.

Utanför finansdepartementets lokaler var det så dags att betala för kvällens händelse. Tillsammans med E-Osquar togs en mängd strålande bilder på en aldrig så nöjd den finländsk kassör. Stegen styrdes åter ut på det närbelägna Senatstorget som vid denna årstid tedde sig som en stor grå massa med små spridda skurar av turister som vilsna försökte få med hela domkyrkan på samma kort. Framför Alexander II var det dags för dagens första överraskning ... Lite skumt hade de bägge finska teknologerna burit en fiollåda med obestämt innehåll under morgonen. Nu var det äntligen dags att avslöja denna Chellovarius som visade sig förvara både en flaska Jalovina samt passande nog fyra glas ...

- Ursäkta, skulle du kunna hjälpa oss att ta en bild? Sara försöker övertyga den finskturistande ryssen att föreviga vårt besök på senatstorget.

- Ahhh, FOTO?

- Yes pleeeease.

Mot alla odds löste det sig.

 
minneslucka
 

Söndag lunch:

- Är det Osqulda jag talar med?

- Ja precis.

- Så trevligt. Detta är Gammel-Osquar (med orange spegater). Hoppas verkligen våra finska vänner tar väl hand om Osqulda.

- Ooh ja, skulle inte kunna ha det bättre!

- Vill Osquar ha en sup?

- Nej tack det är bra.

- VAAA, vill Osquar ha en sup?

- Nej tack det är bra.

- Punsch eller kosken?

- Absolut!

 
minneslucka
 

Avsevärt berusade lyckades så både E-Osquar samt E-Osqulda rumla ut ur taxin och ta sig ombord båten innan denna lämnade kajen. Inte ens vakten hade något att säga då de långsamt raglade fram för att stupa ner i bubbelpoolen för att sakta men säkert se till att fuktbalansen jämnades ut med hjälp av osmos. De glada teknologerna från Stockholm lyckades med hjälp av sitt strålande sinnelag och sin höga alkoholhalt i blodet utöka sin bekantskapskrets på vägen hem. Förvirringen var total då den svensktalande fransmannen steg på i Helsingfors och påstod sig ha studerat både danska, svenska samt finska. Varken Osquar eller Osqulda kunde med säkerhet avgöra var han egentligen kom ifrån. Visste ni förresten att det finns en bar i anslutning till bubbelpoolen?

 
minneslucka
 

Svante och Sara
Representativa delar av Konglig Elektrosektionens Styre


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.