Emissionen Nr 2 2003


OrdfOrd

Flickan sitter kvar i samma soffa. Den här gången är det inte ett blankt papper hon har framför sig. Nu är det en tjock bok.

[Bild]

Som ni förstår har jag inte kommit långt sedan jag skrev mitt förra OrdfOrd. Jag sitter fortfarande kvar i samma soffa, men nu är det tentaperiod! Det innebär att vi redan har klarat av en av årets fyra perioder. Vi har kommit närmare våren och därmed även värmen. Fast för sådana som jag som älskar skidåkning, vill jag gärna ha vinter ett tag till.

Detta har hänt

Vad har då hänt på sektionen under den här perioden? En hel del faktiskt, men allt är kanske inte värt att skriva om i detta OrdfOrd. För er som är intresserade föreslår jag att ni tar en titt på styrelsens anslagstavla i Tolvan där alla protokoll från våra styrelseöverläggningsträffar finns uppsatta. Självklart går det också bra att kontakta mig om det är något speciellt ni undrar.

Sektionsmöte

Du glömmer väl inte!?

Maj-SM – roligaste SM någonsin?

Vad vill du ska finnas på ett SM för att just DU ska gå? Har du några förslag på hur vi kan göra Maj SM till det roligaste SM:et någonsin? Maila dina tips och idéer till eordf@e.kth.se

En stor händelse som dock är värd att nämna är att det har varit SM, Sektionsmöte. Sektionsmötet är sektionens högsta beslutande organ, och det är där alla beslut tas om vad som ska hända på sektionen. En liknelse som ni kanske har hört tidigare är att SM är som riksdagen medan Styret är regeringen, det vill säga sektionens verkställande organ. SM hålls fyra gånger om året, och det är här du har möjligheten att göra din röst hörd. Vad vill du ska hända på sektionen? Ska ELIN (idrottsnämnden) ordna sektionsmästerskap i biljard? Eller vill du att vi höjer sektionsavgiften så vi kan dela ut gratis kurslitteratur till alla E teknologer? Vill du kanske starta en intresseförening? SM är tillfället då sådana här frågor kan tas upp och behandlas eftersom det är här du har möjligheten att påverka.

Tyvärr har det varit ganska dåligt deltagande på SM de senaste gångerna. Det är väldigt tråkigt eftersom det kanske tyder på att vi studenter inte är intresserade av vad som händer på sektionen. När deltagandet är så lågt som det var nu på senaste SM, så innebär det att en väldigt liten skara människor beslutar om saker som rör väldigt många. Säg som exempel att en motion rörande sektionsavgiften kommer in och vi bara är 30 av 1340 sektionsmedlemmar där. Vi 30 kan då bestämma att vi höjer sektionsavgiften med 200 kr, och att de pengarna ska gå till en fest för bara oss! Som ni förstår är det bara ett tankeexperiment, men det är fullt möjligt och lagligt, eftersom alla som inte var där gjorde det aktiva valet att inte komma.

Vad händer nu?

Det finns många som hävdar att SM är för långt och tråkigt, och att det är därför de inte kommer. Jag är beredd att hålla med om att det inte är som att gå på cirkus när man går på SM, men det måste finnas en viss seriositet i det vi gör. Vi måste följa en god mötesordning och behandla alla inkomna motioner samt ha diskussioner om dem. Det är här det ligger på allas ansvar att se till att hålla mötet kort! Ställ dig på talarlistan när du är säker på vad det är du vill säga, och upprepa inte det någon annan redan har sagt! Vi i styrelsen ska se över vad man kan göra för att korta ner SM och hur man kan göra det roligare. För när vi väl kommer ut i arbetslivet kommer vi att sitta timmar i sträck på tråkiga möten, och det ska vi inte behöva göra så länge vi är studenter vid Elektrosektionen!

Har du tips och idéer på hur vi kan göra SM roligare? Skriv ner dem i ett mail och skicka till mig på <eordf@e.kth.se>!

Vi ses!
Sara Lundvall


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.