Emissionen Nr 6 2002


Det första och sista Visa OrdfOrdet

Man hann knappt se början och så var det mottagning. Sedan sitter vi där på december-SM och det nya styret väljs. Efter nyår är det verkligen in med det nya och ut med det gamla. Ring klocka ring, men vem ringer klockan för egentligen?

Jaa ni, som ordförande Gustaf skriver så går ju ett år väldans fort. Under de fyra och ett halvt år som ni har på er, eller som i mitt fall närmare sju, måste ni passa på att ha kul. Annars står ni där, undrar vart tiden tog vägen och varför ni inte tog chansen att att ha kul och skaffade er ett bra kontaktnät (se intervjun med Ulf Wallentin).

Ettan

Till ettan vill jag rikta en stor uppmaning att komma på december-SM och framför allt våga engagera er. Visst kan studierna kännas tunga och att man inte har så mycket tid, men det finns småsaker som gör att man blir en del utan att det behöver ta för mycket tid.

Våga säga ...!

En annan sak som är oerhört viktig för er är att lära er ett ord på tre bokstäver. Detta ord är inte alltid så lätt att lära sig. Det har tagit mig nästa sex år att ens börja fundera på att använda ordet. Ordet är NEJ. Givetvis ska man använda det med förnuft, så att man inte ångrar något efteråt. Kanske säger jag emot mig själv genom att uppmana att engagera er samtidigt som ni skall lära er säga nej, men det handlar om att hitta en balans.

Träsk

Det är inte för inte som det finns något som kallas engagemangsträsket. Vägen dit är kort, men att ta sig ur är desto svårare när man upptäckt hur sjukt kul man har det. Så ett visdomsord som jag själv aldrig lyckats följa: Lagom är bäst! Vad som är lagom är upp till dig. Själv passerade jag lagom för egen del för länge sedan och erkänner mig förlorad och uppslukad av träsket.

Vårt styre

Till det styret som jag med stolhet fått vara en del av detta år vill jag bara säga tack för att jag fick lära känna er. Det har varit oerhört kul och lärorikt. Kanske inte alltid lätt, men vem har sagt att livet är lätt. Det kommer att vara ganska tomt att inte träffas å Westerlundska våningen för att traggla igenom några kryptiska motioner eller liknande.

Funktionärstack

Liksom Gustaf vill jag tacka alla funktionärer eller andra som på något sätt bidragit till att föra sektionen frammåt. Vissa jobbar i skymundan och får inte alltid det tack som de borde få. Några som jag vill nämna som gjort ett riktigt hästjobb i år är: Magnus Grönkvist som slitit för Knepp, Henrik Åhlander som gjort underverk med hemsidorna, Patrick Strang, Edward Wallquist och Fredrik Neiderud som slitit för att få klart alla ouppklarade bokföringar, Mikael Eklund för nya soffor till tolvan.

Idell verksamhet

Det är alltid svårt att jobba idellt, utan att få den uppskattning som ens vedermödor faktiskt kostar. Jag hoppas ändå att alla ni som lägger ner er själ och tid i sektionen tycker att det är värt det och fortsätter att göra det. Detta så att vi kan föra vidare en stolt elektrotradition av engageman.

Håll den vita fanan högt!

Tack för mig.

Uffe Kalla,
den vise ordföranden, som förhoppningsvis snart är klar.


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.