Emissionen Nr 5 2002: Studienämnden


Höstglöd

Det är mycket glädjande att se att det börjar göras halvtidsutvärderingar på många kurser. Det är viktigt att de problem som finns på en kurs kommer fram i tid så att de hinner rättas till.

De flesta gånger det blir problem i en kurs är då det är brist på kommunikation mellan lärare och teknologer. Det kan vara att det inte klargörs vad kursen går ut på eller att det inte framgår vilka examinationskrav kursen har. Det sistnämnda tycker man att det inte borde gå att missa men flera institutioner börjar nu att prova kontinuerlig examination eller att ha projektkurser, vilket man i och för sig har haft i några år, och klarar man inte ut från början hur det skall gå till så kan bli problem.

Den stora fördelen med kurser som har kontinuerlig examination är att vi motiveras att tidigt engagera oss i studierna och det är då man lär sig något. Det vore roligt om de slår väl ut så att denna typ av examination införs på fler kurser. Om du går en sådan kurs, se då till att du tidigt får veta examinationskraven och i avseende om projektkurser om och hur man kan komplettera eventuellt underkända uppgifter.

Fortsätt att engagera er i kursnämnderna! Har du inte varit med i någon så prova en gång. Det är en mycket liten arbetsinsats men den uppskattas av dina kamrater och av lärarna och du kommer att hjälpa till att utveckla kvalitén på våra kurser. Det enda du behöver göra är att ge feedback om kursen direkt till lärarna genom att utgå från dig själv och närvara på några kursnämndsmöten under kursen som du kommer överens med läraren och dina kursnämndskamrater om. Du får dessutom kursbunten som institutionen delar ut för kursen och när kursen är slut får kursnämnden dela på två häften baskuponger och två häften tilläggskuponger för måltider på KTHs restauranger.

Prata med den kursansvarige eller årskursansvarig teknolog Det finns nu en del lediga funktionärsposter i ESN och om du är intresserad av utbildningsfrågor så kan du göra en insats.

Dan Skogström,
Studienämndsordförande Elektro
<sno@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.