Emissionen Nr 5 2002: Vem gör vad, och varför


Sektionen: så funkar det

Elogen

Vartannat år har Elogen, elektrosektionens lustspel, premiär för en ny föreställning. Elogen leds av directeuren som basar över alla undergrupper som ska till för att få ihop en föreställning. Alltifrån skådespelare, till scenbyggare, programbladsskrivare, festfixare och sminköser behövs.

Esquader

Första veckan efter maj-tentaperioden bär det av med esquadern. Esquaderstaben bestämmer resrutten och sen är det bara segla med. Under veckan brukar det hinnas med både sillis och grillis och segelveckan avslutas med en kappsegling.

Sektionen

Konglig elektrosektionen är den sektion du tillhör om du läser elektroteknik. Sektionen styrs av styrelsen, bestående av 7 (ibland 8) ledamöter. Fyra gånger per åt, oktober, december, februari och maj, hålls det sektionsmöten (SM). Det är då kan alla sektionsmedlemmar komma till tals och påverka sektionens organisation. Till sektionen hör också en mängd olika föreningar och organ, här presenteras ett axplock.

PR

Programgruppen är de som fixar kalas på sektionen. Förutom alla stående inslag som nollegasque, vårbal, lussePRe och tentapubar brukar det dyka upp en hel del andra evenemang under läsåret. De som är med i PR kännetecknas av de röda tröjorna med en PR-bat på.

Tolvan

Elektros sektionslokal kallas Tolvan, efter dess postadress, Osquars Backe 12. Dit har alla alla sektionsmedlemmar möjlighet att komma för att värma mat, spela biljard eller bara slappa i någon av soffgrupperna. Tolvan sköts av tolveriet som ser till att lokalen hålls i snyggt skick. Ett par gånger per årär det dessutom fixarkvällar. Då är alla välkommna att hjälpa till med lite större renoveringar som till exempel ommålning.

ELIN

Vill man sporta är det ELIN, elektros idrottsnämnd man ska vända sig till. Onsdagar 17:00 har de en stående tid i KTH-Hallen som man kan utnyttja. ELIN brukar även annordna en årlig innebandyturnering då elektromästarna koras.

Källeriet

Här och där i tolvan säljs det diverse matnyttiga saker. I ploppomaten kan man köpa godis, delicatobitar finns i kylen och i frysen finns det Billypizzor och Gorbypiroger. Allt detta går att köpa för en billig penning av den grupp som kallar sig källeriet. Även flippret som byts ut ibland sköts av källeriet.

ESN, Elektros studienämnd

Studienämden, ESN, är den grupp som bevakar vår undervisning. De ser till attföreläsarna gör sitt jobb och ansvarar för att kursutvärderingar görs. ESN har möten ca 4 gånger per år och då är alla välkomna dit för att säga sin åsikt om utbildningen.

Emissionen

Emissionen är elektrosektionens sektionstidning. Den kommer ut ett par gånger per termin och delas ut utanför föreläsningssalar, i tolvan etc. I tidningen kan du läsa allt ifrån reseberättelser, till festrepotage och du kan själv bidra med en artikel eller kåseri. Redaktionen håller till mörkrummet som ligger i Qhuset, brevid datasalarna.



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.