Emissionen Nr 5 2002


Pubrundan 2002

Den 27 augusti var det dags för årets nØllepubrunda. Så gott som alla sektionslokaler hade öppnat portarna för alla nya och gamla teknologer.

NØllepubrundan arrangeras varje år i mitten av mottagningen för att det dels är så trevligt men också för att alla nyantagna ska få en chans att bekanta sig med de olika sektionslokalerna.

Osuqarsbacke

Detta evenemang brukar vara omåttligt populära och så även i år. Redan vid sex-tiden på kvällen var Osquarsbacke, utanför Tolvan, fullproppad med människor. Innanför de avspärrningar som gjorts var stämningen på topp och mingelfaktorn hög. Elektrosektionens programråd och tillika festfixare, PR, hade ställt upp ett gäng tappkranar och sålde öl i mängder.

I valvet mot borggården stod fotöljer uppställde för de som inte längre orkade springa runt bland de olika lokalerna och lite längre ner på Osquarsbacke, mittemot Datassektionslokal, grillades det mat. Den nya stereo som inhandlats till Tolvan pumpade ut ljuv musik i lokalen och ju längre natten gick dessto fler trängdes på dansgolvet.

Knölpåken

Den mest omtalade drinken på campus under nØllepubrunderna brukar vara knölpåken. En mjölkdrink som inte brukar lämna någon oberörd med sina 12 cl sprit. Denna drink är en av Bergssektionens stoltheter. Den bukar locka många till deras lokal mittemot KTH Hallen. I år talades det emellertid om att statsmakterna hade satt käppar i hjulet för denna kultusdryck genom att förbjuda försäljning av så starka drinkar. Så det verkar inte bättre än att årets knölpåk blev till en knölpinne.

Rokad bland sektionslokalerna

Även om pubrundan är en flerårig tradition, det vill säga inte en av de många enåriga traditionerna på teknis, så var inte allt sig likt i år. Lantmäteri hade inte fått ett så generöst alkoholtillstånd som tidigare år och hade tvingats använda sig av gästlistor. Som E-teknolog var det brara att scceptera och vandra vidare mot tillexempel kemi. Kemi hade visserligen sin traditionella och tillika omåttligt populära kareoke, men sålde inte alkohol som annars burkar vara fallet. En sektion som verkligen hade brutit mönstret var Flyg. Deras sektionslokal Tcentralen hade nämligen flyttats från Brinellvägen till gamla kårbokhandeln, bakom akademiska hus huset. I övrigt var det mesta sig likt. Fysik sålde billig öl. Borta vid makin var det som vanligt överfullt med folk.

Hem ljuva hem

Tillbaka på Osquarsbacke kunde man dock konstatera att den bästa och populäraste sektionslokal på campus måste ändå vara vår egen Tolvan.

Oscar Blomkvist


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.