Emissionen Nr 5 2002: Sektionslivet


Ordford k:te i ordningen

[Bild]

Sprit. Många tycker det är trevligt, vissa tycker inte det, vissa borde tycka lite mindre om det. Det är hur som helst upphov till mycket diskussioner där många ha väldigt bestämda åsikter. Sektionslivet har ju med spriten och ölen att göra p.g.a. alla fester vi har. Därför är det bra om det diskuteras bland medlemmarna.

Regler och restriktioner

För er som inte vet det har vi ett permanent alkoholtillstånd i 12:an. Det betyder att alla alkoholhaltiga drycker som man dricker där faller under de regler som gäller i tillståndet. Därför får man inte bara gå ner i 12:an med några öl och dricka eftersom man måste ha en serveringsansvarig närvarande så fort man hanterar alkohol. Det är tråkigt tycker jag eftersom jag anser att en avslappnad och vuxen syn på alkoholkonsumtion borde prägla vår verksamhet. Jag vägrar tro att vuxna människor i allmänhet och KTH studenter i synnerhet inte skulle kunna hantera alkoholen. Tydligen får man ju det ansvaret som privatperson eftersom man kan handla på Systemet. Hur som helst och oavsett vad jag tycker måste vi följa de reglerna vi har annars begår vi lagbrott och det är ingenting vi vill göra.

Endast elektrier

Tillståndet vi har nu gäller tyvärr endast för medlemmar på Elektrosektionen. Det betyder att man inte kan ta med sig pappa, mamma, syrran eller flickvännen om de inte är medlemmar i sektionen. Jättetrist, jag vet, och det finns nog få som vill ändra vårt tillstånd så mycket som jag. Vi håller på att jobba på att man vi skall få Elektromedlem + gäst vilket skulle underlätta mycket. Vi utreder också vad som krävs av oss för att få ett allmänt tillstånd men jag tror inte att vi kommer att kunna få det.

Vill Du och dina kompisar ha en fest i tolvan finns reglerna som gäller uppsatta på väggen precis till höger om dörren till funqrummet, dvs. där man bokar tolvan. De viktigaste reglerna är:

12:an eller Kåren = fest

Trots alla dessa regler vill jag inte avskräcka Er från att ha fester i tolvan. Jag är serveringsansvarig och ni får gärna kolla med mig om ni vill ha hjälp. Ett bra alternativ är också att boka en lokal i kårhuset. Det är inte speciellt dyrt och det finns inga permanenta tillstånd i deras lokaler förutom på det planet där restaurangen är. Det betyder att samma regler gäller för att ha fest där som att ha fest hemma. Att hyra bastun som rymmer upp till 30 personer (40 om man sitter trångt) kostar t.ex. bara 150:- per kväll om man bara är teknologer (500:- deposition). Har du inte varit i den tycker jag verkligen att du skall samla några kompisar, köpa ett flak TT och hyra bastun. Titta på THS hemsidor för bokning! Har du något bra förslag på saker man kan göra för att vi skall lyckas få ett bättre tillstånd eller om du undra något om det hugg tag i mig eller maila. Jag svarar gärna på alla frågor ni har om de inte handlar om skärningen mellan ortogonala parallella plan, för det har jag glömt.

Eder Ordförande, Gustaf
<ordf@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.