Emissionen Nr 5 2002


ESN

Studienämnden är en organisation som syftar till att föra fram teknologernas synpunkter på och åsikter om undervisningen och utbildningen i stort.

ESN har inte beslutanderätt i något avseende vad gäller utbildning och undervisningen. Men har möjlighet att påverka den genom att föra fram åsikter på olika nivåer.

Det viktigaste arbetet sker i kursnämnderna som organiseras på varje kurs. Denna består av 24 teknologer. Instruktionen till kursnämnden är följande:

Den som hjälper till att organisera och stödjer kursnämnderna på varje årskurs är de årskursansvariga teknologerna. Detta brukar två stycken teknologer som håller koll på undervisningen i stort i sin egen årskurs.

På institutionsnivå finns TeknologRepresentant i InstitutionsStyrelsen (TRIS). Denna verksamhet har mer eller mindre legat nere några år. Men om det finns några tappra teknologer som är frivilliga till dessa poster har vi ytterligare en kanal att föra fram vår talan. Aktuella institutioner är: TET, S3, Fysik, IMIT, TMH.

Studienämnds ordföranden (SNO)och den vice (vSNO) leder ESN och för Elektros talan i utbildningsrådet som är centralt på KTH där alla sektionerna är representerade. Programansvarig teknolog (PAS) jobbar med framtidsfrågor.

Ungefär fyra gånger per termin hålls ett ESN-möte. Dit är alla välkomna. Där presenteras viktig information från Kanal DEF och Studievägledningen. På mötet som brukar hållas i Tolvan redovisar ESNs teknologrepresentanter vad som är på gång på institutionerna o.s.v. Vi diskuterar kurser som är bra eller dåliga och vad som kan göras åt det

Du är alltid välkommen att prata utbildningsfrågor med ESNs funktionärer.



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.