Emissionen Nr 4 2002: Det seriösa uppslaget


StudienämndsOrd

Det är roligt att just du valt att läsa här på Elektro. Jag är helt övertygad om att du kommer att lära dig massor här på KTH. Det som är Elektrosektionens StudieNämnds (ESN) huvuduppgift är just att se till att vi lär oss så mycket som möjligt på våra kurser. Du som har blivit antagen på Elektro uppfyller de formella kraven för att få börja att studera här. Det betyder i sig inte så mycket, det viktiga nu är att du blivit antagen. Men tro inget annat, just du har en tillräcklig förmåga att klara av studierna på ett bra sätt.

Upp till dig

Det som främst krävs är att avsätta tid och engagera sig i studierna. Kurserna här på Elektro är krävande. Jag trodde aldrig jag skulle behöva lägga ner så mycket tid på plugget. Men det är bra att de är krävande, för då ger de något. Hade det inte krävt någon ansträngning att läsa kurserna är det tveksamt om det funnits något värde i det överhuvudtaget, förutom att det kan vara kul.

Utvärdera

Många kurser här är bra organiserade och genomförs proffsigt. Men tyvärr finns det också kurser som inte alls är vad man kan förvänta sig. Enda sättet att få till en förändring är att säga till. Det är bara du som går kursen som kan tala om vad det är som inte är bra. De flesta kursansvariga är måna om att deras kurser är bra och det är då viktigt att du ger dem feedback på vad som är dåligt, kan förändras eller är bra. På varje kurs är en kursnämnd organiserad, de teknologerna är den kursansvariges “känselspröt” bland kursdeltagarna så prata med dem eller direkt med lärarna. För att den kursanvarige skall få ett bra underlag för att kunna förbättra kursen innan den är slut har vi till i höst krävt att alla kurser skall ha en halvtidsutvärdering som den kursanvarige genomför. Om det inte går att rätta till sådant som inte fungerar eller om det är något annat som har med utbildningen att göra så tveka inte att höra av dig till ESN.

Dan Skogström,
Studienämndsordförande Elektro

sno@e.kth.se



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.