Emissionen Nr 4 2002: Välkomna alla nyantagna


Ordford!

En ny termin har helt oväntat slagit oss i huvudet. Trots att det varit så vackert väder har många (inklusive jag själv) varit tvungna att sitta inne och plugga till omtentor. Så ett litet tips till dig som kanske precis börjat, försök ta tentorna på en gång så blir det så mycket lättare och så får man längre jul- och sommarledigt. Hoppas ni har haft en trevlig sommar, för det har jag. Lite lagom med sommarjobb och så tre veckors ledigt på ett soligt Gotland. Sektionen har ju precis kommit till slutet av mottagningen och jag hoppas att alla inblandade, och då framförallt ni som är nyantagna haft roligt. Jag har försökt vara med en hel del men det blir ju inte riktigt som när man var fadder och var med på i princip allt!

Starta eget

Patent- och registreringsverket

Jag skulle vilja berätta lite om att starta eget företag eftersom ja precis gjort det och det är jättekul. Man lär sig massor som kan var till stor nytta senare i framtiden som till exempel en del ekonomi och företagsjuridik. Sen ska man ju inte glömma att man har stor nytta sitt företag. Man kan ju köpa en massa prylar i företaget utan moms och om man jämför det med att ta ut samma pengar i lön blir det mindre än halva priset på saker man kan ta på firman (datorer, telefoner, digitalakameror, etc.) Det är också lättare för andra företag att anställa en som konsult istället för en vanlig anställning och när det ser ut som det gör på arbetsmarknaden kan det ju vara bra om man försöker skaffa sommar- eller extrajobb. Så passa på nu, det finns bara en sak jag ångrar med att jag startade företag och det är att jag inte gjorde det tidigare! Det kostar bara 800 kr. Kolla mer på www.prv.se.

Engagemang

Jag hoppas du funderar på att engagera dig lite i sektionen. Det är ingenting man får betalt i pengar för men det är väldigt kul och man lär känna många nya roliga människor. Man måste ju inte hoppa på posten som ordförande direkt utan kan till exempel börja med att hjälpa till att fylla automaterna i tolvan eller kanske hjälpa till med att skriva lite i denna fantastiska tidning som faktiskt är vår egen. Vill du få möjligheten att lära känna företag lite bättre och hjälpa sektionen att få in pengar får du gärna vara med i vår arbetsmarknadsgrupp eller i emissionen för att försöka sälja annonsplatser. Tidningen har en väldigt skral ekonomi just nu och behöver all hjälp den kan få, så tycker du att det är kul att vi har en egen tidning kanske du kan hjälp till med att hålla den vid liv. Snart drar också elektrosektionens egna spex igång och då har alla teaterapor alla möjligheter att få sina lustar uppfyllda! Man kan också vara med i tekniken eller i någon av de andragrupperna (fest gruppen, PR-gruppen m.fl). Är du intresserad är det bara att skicka mig ett mail så ska jag vidarebefordra det till lämplig person. Vi hörs eller syns eller vad man nu kallar det i nästa nummer! Ha en bra början på skolåret och kom ihåg att säga till om något inte är som det ska.

Eder Ordförande, Gustaf
ordf@e.kth.se


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.