Emissionen Nr 4 2002: Guide l'Emission


Mumsigaste maten

Ska vi gå och käka lunch?
Ja, men vardå ..?

Du kanskekänner igen samtalsgången, alltid lika svårt att veta var nästa måltid ska intas. Men nu är den här, Emissionens lunchguide. Smaklig måltid!

Bullens café

Bullens café är beläget på Valhallavägen, strax bortom bankomaten. Intar man sin lunch på Bullens vet man vad man får. Det smakar ungefär likadant varje gång du går dit, och det smakar bra helt enkelt. Menyn består av sallader, pastasallader och wraps. De kostar mellan 45 och 55:- och då får man tillräckligt med mat för att bli ordentligt mätt (tycker Camilla iaf. reds anm).

Lokalen är tyvärr ganska liten och det blir fort fullsatt, men det går bra att få med sig maten i en påse så man kan inta den på sin favoritplats, till exempel, i solen på Borggården, Tolvan eller kanske i datasalen framför någon matlabplot.

Nymble kök och matsalar

I kårhuset ligger, som de flesta vet Nymble kök och matsalar, i dagligt tal kårhusresturangen. Kårhusrestaurangen har flera serveringar och den stora lokalen som rymmer många lunchgäster är helt ok även om den kan bli något slamrig när det är fullsatt.

De många olika serveringarna ger valmöjlighet på menyn men det gäller att välja rätt. När testpanelen besökte resturangen drog vi en nitlott. Dagens rätt (43:-), som bestod av en kycklinggryta, visade sig vara en flottig sörja som det inte gick att få ner mer än ett par tuggor av. Salladsbuffén var inte mycket bättre den. Kårresturangen har ett egendomligt sätt att riva morötterna på så de tappar all tillstymmelse till smak och saftighet, vi har ätit björkved som smakat bättre.

Kaffet är dock helt okej, så även om lunchen inte är något att rekommendera så kan ni alltid titta förbi på en eftermiddagsfika istället.

Brazilia

Är man sugen på en lite längre lunchutflykt är Resturang Brazilia ett bra mål. Den ligger borta hos maskin, men låt er inte avskräckas av det. Lokalen är trevlig och fräck i två etage, dagens rätt kostar bara 40:- och är riktigt god. Vid testtillfället serverades champinjoncrêpes som var riktigt goda, och salladsbuffén höll även den måttet med föredömligt rivna morötter. Dessutom är vattnet ordentligt kallt, något som uppskattas efter promenaden dit.

Något som saknas är däremot ett flashigt diskband. Här får man själv sortera tallrikar och bestick vilket gör att det skramlar en hel del om man råkar sätta sig i närheten av diskinlämningen. Passar man på att besöka resturangen under mottagningen så kan man dessutom ha turen att få höra skönsång i form av Theodor både en och två gånger under måltiden.

Quantum

På Quantum, i Q-huset, jobbar teknis trevligaste personal. Här blir man alltid väl bemött och har du tid så rekommenderas en pratstund med damen i kassan, hon brukar alltid ha tid att växla ett par ord, även om hon tar emot betalningar från fyra personer samtidigt.

Maten är helt okej, om än av lite varierande kvalitet. Ibland har man tur och får något riktigt gott och en annan gång går det knappt att äta. Testpanelen lyckades under testet pricka in både och. Salladsbuffén är helt ok även om Quantum har tagit efter kårens sätt att grovhyvla morötterna, helt klart underkänt. Det är ganska mycket institutionsfolk som äter på Quantum så man kan med framgång ägna sig åt att titta efter gamla föreläsare och labbassar. Den som sett flest när lunchen är över har vunnit.

Tolvan

Om man tycker att det är för dyrt att äta ute varje dag, eller om man helt enkelt inte litar på någon annan kock än sig själv är Tolvan platsen man ska bege sig till.

Här är det självservering som gäller. den medhavda matlådan värms i någon av mikrovågsugnarna och bestick hämtas i köket. Observera att besticken sedan ska diskas, torkas och läggas tillbaka, detta för att köket inte ska stängas.

Tolvan är ganska populärt som lunchhak, och vid tolvtiden brukar kön ringla sig lång och då gäller huggsexa om både bestick och sittplatser. Ett hett tips är att erbjuda sig att diska en färdigäten kamrats bestick och om man inte gillar att diska finns det plastbestick till salu på T-snabben.

T-pizzan

Eller T-restaurangen som den egentligen heter. Här finner man diverse grillrätter, sallader, kebab samt stans flottigaste pizzor. Om man vågar sig dit på vissa lördagsluncher under året finns det en viss risk att man stöter på Emissionens redaktion. Det har hänt att vi lunchat där. På väggarna ser man något som bäst beskrivs som en jeansreklam från mitten av 80-talet samt en något föråldrad reseposter från Österrike. Lokalen andas funktionalitet, man kan alltså sitta ner och ha tallriken på ett bord framför sig.

Men hur är käket då? Pizzorna är enligt vissa en aning flottiga, men det har väl inte dödat någon? De flesta av dem smakar faktiskt riktigt bra, man kan kanske förvänta sig lite mer pålägg på en pizza för 50 pix. Läsken är sådär, men den är ju färgad i alla fall. Kebaben är direkt hälsovådlig och bör kanske undvikas om man inte har plåtmage. Hamburgarna smakar schysst, dock är stripsen designade enligt samma modell som kårens morätter, raka, tråkiga och helt utan smak. Pizzasalladen är däremot rejält välsmakande. Kaffet bör drickas endast om bryggkannan är fylld, dvs. kaffet är nybryggt.

Testat av:
Rickard och Camilla


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.