Emissionen Nr 3 2002: Mera musik


Jubileumskonsert

Studentorkestern SMusK grundades för 40 år sedan. Detta firades med en koncert lördagen den 27 april.

[Bild]

Glada som ystra får. Baletten Skaletten dansar.

Studenmusik är en humoristisk och respektlös form av musikutövning, i alla fall om man får tro programbladet. När Emissionens utsände äntligen kommit fram till obygden där tillställningen hölls bjöds det på sång, musik och dans samt ett och annat jyckel. Publiken var månghövdad och flera av stadens och landets övriga orkestrar var färgrannt representerade.

[Bild]

En rad svängiga nummer framfördes.

40 år

Även den matematiskt efterblivne torde kunna räkna ut att SMusK grundades 1962. Tre tappra instrumentanvändare grundade då en orkester med två trumslagare och en dragspelare. De kallade sig för Kongl 1. Skalärmusikkåren, men det förkartades snabbt till SMusK. Under årens gång har många medlemmar kommit och gått, musik har spelats in på såväl LP, EP, band som CD. Dessutom har orkestern turnerat i såväl Europa som Israel.

[Bild]

En av grundarna lämnar över en baskagge i present.

Banjo?

Hur lät det då? Ja, som lekman säger man väl bra, men mer initierade källor talade om ett tight sound och starka solon.

SMusK verkar således gå en strålande framtid till mötes, men som den kritiskt granskande tidning Emissionen är, måste det påpekas att konserten genomfördes utan banjo, studentmusikens kanske främsta och förnämsta instrument. Möjligen kan någon elektriker förbarma sig över instrumentet och börja spela. Det lär ju inte vara så svårt.

Anders J


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.