Emissionen Nr 2 2002: Ordförande har ordet


Vad är en finsk
Sommarsoppa?

Finland är ett mycket trevligt land, jag vet inte om du varit där men de är otroligt gästvänliga. Jag hade nöjet att få åka dit förra året på TeknologFöreningens (TF) 129årsjubileum.

[Bild]

TF är en samling glada och trevliga finlandssvenskar som pluggar på Helsinfors Teknikniska Universitet. (Det heter säkert något annat). De har en del intressanta traditioner, som att ha silllunch med nubbe klockan 1 dagen efter en riktigt stor fest. Förra året mådde jag under förutsättningarna ganska bra dagen efter, hoppas det samma gäller detta år eftersom jag fått äran att representera Elektrosektionen vid 130 års Jubileet.

Tycker du det verkar kul att åka iväg på en massa fester och visa upp dig själv och Elektrosektionen kanske du skall gå med i styrelsen nästa år. Till att börja med erbjuder ju mottagningen av de nya E-teknologerna stora möjligheter att festa och ha trevligt. Jag har ju varit med i mottagningen 3 år. På alla 3 plan om man så säger, men det roligaste tycker jag fortfarande var när jag var nyantagen. Jag förvånades så mycket över att alla faddrarna lade ner så mycket tid på oss utan att de fick så mycket av det. Året därpå märkte jag att så var inte fallet, man får en massa nya kompisar.

Man ska inte underskatta värdet av kompisar, formellt sett kallas de för kontaktnät, och ett stort sådant tror jag är bra! Varför? När du skall söka jobb tror du att du söker på arbetsförmedlingen då? Kanske om du vill byta jobb efter ett halvår. De bästa jobben, både de roligaste, de mest utmanande och de som betalas bäst får du genom vänner som rekommenderar dig till sin chef. En rekommendation av detta slag är mycket vanlig och värderas högt. Personen som anställs är ju inte helt okänd för företaget.

Hur var det nu med den där finska sommarsoppan? Jo, det är vodka på en blommig talrik. Hoppas du inte slutar läsa nu bara för att du fått reda på svaret. Vem vet, jag kanske skriver något mer roligt men det är klart, sannolikheten för det är ju ganska liten, det vet ju i alla fall ni som känner mig.

Samtidigt, i 12an

... Hörde för övrigt att det var någon som tyckte att flera funktionärer var dryga och otrevliga. Jag hoppas verkligen inte att det är många som känner så, det vore mycket tråkigt, det är jättetråkigt att en person tycker det och det är definitivt inget jag vill framstå som. Tycker ni att ni behandlats illa av någon, oavsett om det är en funktionär eller en annan sektionsmedlem får ni gärna ta kontakt med mig. Vi skall ju ha trevligt på sektionen och bry oss om varandra! Detta tycker jag är jätteviktigt och vill gärna försöka få alla att tycka Elektrosektionen är något bra. Jag vill bara varna för att jag kan ha lite udda humor ibland, och att den kan vara lite svår att förstå sig på. Jag hoppas att den inte givit upphov till att någon tycket att jag är dryg.

Kanske skall skriva om något trevligare! Äntligen börjar ju våren visa sig och på Gotland, som jag kommer ifrån, har vi ett ordspråk angående våren där man säger att det skall gå 7 starurar innan det blir vår. Det betyder att efter det att man hört staren skall det vara sju snöstormar (en starur). Vi har nog inte haft 7 än så jag är lite orolig, men det är klart vi är ju på fastlandet och inte på öjen. Det är en ganska kul sak man kan se i lokalpressen på Gotland när det är storm och båtarna och flyget inte går: Storm på Östersjön, fastlandet isolerat . Frasen speglar väl på många sätt hur vi ser på vår värld, Svenskar tycker väl i mångt och mycket att Sverige är i centrum och Amerikanarna har kanske inte alltid förstår att det finns intelligens utanför USA.

Börjar väl bli dags för mig att komma till slutet och jag vill bara avsluta med att om du har en bärbar dator kan du numera koppla in dig i Biblioteket (inte alla kontakter än).

 
Högaktningsfullt,

Gustaf Westerlund, E Ordf.
(<eordf@e.kth.se>, 0733-549018)

P.S. Ni som gått med i TVspelsföreningen, vi kommer att ordna något snart, ni är inte glömda! D.S.Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.