Emissionen Nr 1 2002: Orförande orerar ...


OrdfOrd

Ordförande på bal håller tal och skänker presenter

Man såg hur händerna darrade en aning och blicken svepte över rummet, så tog han sakta upp det lilla pappret med anteckningarna på. Det var ett ganska litet papper med ganska stora handskrivna ord på. De ätande stirrade tyst och förväntansfullt, vad kommer han att säga? Vad är det för present han har med sig? Kommer han att vara lika tråkig som de tidigare talarna? Så tog han till orda, efter de etikettsrätta öppnandet fortsatte han med en kort historia:

-Som studerande på Elektro har jag lärt mig lösa många integraler men det här med kärnkraft hajjar jag faktiskt inte, jag menar, varför skall man ha kärnkraft när det finns elektricitet?

Han väntade in de ätande och hoppades att valet av skämt passade, och väntade lite till, nu kom några sporadiska skratt, men i allmänhet var det pinsamt tyst. Jaja, tänkte han sakta för sig själv, då tar jag inte den historien igen, framförallt inte för Läkarstuderande.

Talet blev faktiskt ganska bra, trots allt. Det räddades framför allt av att jag hade en kul present, en besk-spruta som var kopplad till en syrgasmask. Det här är kanske det absolut roligaste man får göra som Ordförande för Konglig Elektrosektion. Det är kanske det absolut mest läskiga också men otroligt lärorikt!

Tack för förtroendet!

Jag vill tacka alla som röstade på mig i urnvalet inför december- SM (Sektionsmöte). Tack för ert förtroende, jag skall göra mitt bästa för sektionen, jag lovar!

Ni betalar ju samtliga en sektionsavgift som går till vår sektion. Pengarna används till saker som att se till att tolvan funkar, att det finns bestick (de har tydligen ben?!) i lådorna, att ni alla skall få bra undervisning, att KTH sköter sig och inte kör över våra åsikter. Jag är inte heller så naiv att jag tror att alla vill engagera sig, vissa kanske tycker att det räcker med att läsa Emissionen, och saker och ting fungerar ju faktiskt ganska bra trots allt. Visst är det så, och man skall givetvis inte engagera sig om man inte tycker att det verkar roligt. Eftersom alla funktionärer på sektionen arbetar ideellt är det mycket viktigt att alla har roligt, annars jobbar man ju inte!

Det jag vill få sagt är att jag skall försöka hantera era pengar på ett sätt som jag tror ni vill, samt att om ni vill får ni hemskt gärna ta kontakt med mig så kan vi träffas över en öl och snacka om vad nu ni vill, jag är här för er, inte för mig! (Jag har i och för sig rätt kul!) Jag pratar gärna om varför vi har en sektion och jag försöker respektera alla(h)s åsikter!

Tre saker av intresse:

1) KTH har ändrat festreglerna för sektionslokalerna. Vill DU ha fest i 12:an kan det säkert ordnas men ta kontakt med mig eller någon klubbmästare i god tid innan. Då hinner vi berätta om hur det fungerar och varför.

2) Olika föreningar på sektionen kommer att anordna pub på onsdagar. Målet är att det skall vara en pub i tolvan varje onsdag. Är du med i en sektionförening och vill ni synas lite mer, skicka mig ett mail så hjälper jag er att organisera det.

3) Eftersom KTH har ändrat festreglerna kommer vi tyvärr att behöva vara hårda på att endast THS medlemmar får festa i tolvan. Vi tycker det är jättesynd och arbetar för att få ett alkoholtillstånd för THS-medlem plus gäst. Ring eller maila gärna om du vill få mer information.

Hoppas det gått bra med alla tentorna, jag har äntligen tagit Modärnen!

Eder Ordförande,
Gustaf Westerlund
<eordf@e.kth.se>, 0733-549018


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.