Emissionen Nr 1 2002


175 års jubileum

Det har dykt upp en ny logga lite här och var på campus, det är KTH som vill visa att de fylle 175 år i år. Det kommer arrangeras en mängd evenemang i och med det, här presenteras ett axplock.

Jubileumsåret drar igång med ett intressant evenemang den 7 februari då Bill Gates promoveras till hedersdoktor på KTH. Det hela sker under en ceremoni på Berns. Två personer till, David King och Craig Venter har utsetts till hedersdoktorer men de kommer att promoveras först den 6 september på jubileumsbanketten i Stadshuset då även kungen och drottningen kommer att delta. På jubileumsbanketten kommer även KTHs Stora Pris delas ut.

Den 9 sept är det Hemkomstdag för KTHs alumner, det vill säga utexaminerade civilingenjörer får komma tillbaka och besöka sina institutioner. THS sektioner och alumniföreningar bjuder in till evenemang hela dagen. Under den veckan kommer även ett jubileumsspex att sättas upp på Vasan.

Dessutom kommer det hållas en mängd seminarier i allt ifrån energiforskning till kvinnlig matrialteknikforskning eller oändligt mänskligt liv.

För mer information, titta in på: http://​www.kth.se/​175Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.