Emissionen Nr 8 2001: Nu är det jul igen ...


LussePRe

Innan tentaångest och julklappsstress är detta ett utmärkt tillfälle att få lite julstämning. Vi var många som tog tillfället tillvara att få fira lite jul i förväg.

Trots brist på kyla och snö närmar sig julen i rasnade fart. Doften av glögg och pepparkakor sprider sig ut över Osquars backe. Inne i Tolvan samlas fler och fler festglada, mestadels overallklädda teknologer. I taket och på väggarna är det pyntat med girlanger, glitter och julgranskulor. Äntligen är det dags för årets LussePRe. Detta avbrott i studierna.

[Bild]

Pepparkakshus?

På LussePRe har det varit tradition med pepparkakstävling, så även i år. I år hade flera bidrag kommit in. Tolvan fullt inredd med biljardbord, tanqbar, flipper och övriga inventarier. Ett litet pepparkakshus. Ett STORT pepparkakshus. Slutligen även Emissionens vinnande bidrag, en Hasselbladskamera helt utförd i pepparkaka och smält socker. Jag ser fram emot att se flera roliga och innovativa bidrag nästa år.

Få gyckel

Närmare hundra festglada var vi som satte oss till bords. Det efterlängtade julbordet var framdukat och alla lät sig väl smaka. Kvällens frequensnormaler, Tom-Andrew och Rickard, ledde sången. Gamla favoriter blandades med nytt stoff från SBK.

Några gyckel framfördes också under sittningen. Uffe, Sebastian och Jonas framförde en sång om Eike. Några dataloger tittade förbi och i deras gyckel framgick hur datalogens vardag ser ut. Vi fick även prov på en Västeråssång.

När ingen orkade få ner någon mer julmat bröts taffeln.

Dans kring granen

Vi dansade utför Osquars backe till en lämplig gran där vi kunde dansa lite traditionella juldanser. Detta följdes av julklappsutdelning.

Paketen öppnades och avslöjades innehålla allt från stearinljus, muggar och pepparkakor till teatersmink och kinderägg.

Väl inne i Tolvan igen fortsatte kvällen som vanligt på dansgolvet och kring borden vid baren. Kvällen var ännu bara ung och långt inpå natten lyste Tolvan upp i vinterkylan och mörkret.

Denna kväll som skulle kunna kallas för sektionens julafton hade lyckats hålla tentastressen borta. Åtminstone för en kväll.

Text: Anette
Foto: Björn B


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.