Emissionen Nr 5 2001: Tian, elvan ...


Tolvan

Vad är det där Tolvan alla pratar om?
Jobbar verkligen inte min mamma där?
Hur kommer det sig att blommorna inte dör?
Finns det någonstans att värma min mat?

[Bild]

Tolvan är elektrosektionens sektionslokal, här kan man tillaga sin frukost, lunch eller middag. Det går att köpa godis, spela biljard, gå på tentapub, ha fest eller bara ligga och slöa i sofforna. Det mesta som rymms i en eteknologs liv kan man göra i Tolvan. Man kan, utan att betala en enda krona, boka Tolvan för sektionsrelaterade fester eller sammankomster. Detta gör man enklast genom att skriva upp sig på bokningslistan som sitter på anslagstavlan bredvid funqrummet.

[Bild]

Q-köket

Vi i elektrosektionen har även tillgång till ett pentry i Q-huset, det så kallade Q-köket. Här finns möjlighet att förvara sin mat och att värma denna.

[Bild]

Vilka är vi?

Vi som sköter om Tolvan och Qköket kallar oss för Tolveriet. Tillsammans tar vi hand om fiskarna och blommorna. Vi ser till att nollestädningen blir gjord och att det finns handdukar och toapapper. Det vi däremot inte gör är att plocka undan disk och diska skitiga matlådor! (Det får du göra själv ... Red. amn.)

Fixarkvällar

Under terminen anordnar vi en eller två så kallade fixarkvällar. Då är alla på sektionen välkomna ner i Tolvan för att tillsammans reparera och fixa iordning Tolvan. Vi avslutar kvällen med att äta en bit och umgås lite. En vecka i augusti anordas en större så kallad fixarvecka. Då tar vi oss an ett lite större projekt i Tolvan. Nu senast var det taket i VeXT-rummet som fick sig en omgång. Efter fixarveckan är det tradition att vi tillsammans med Källeriet har en gemensam kräftskiva med allt som hör där till. Under året brukar det även finnas plats för en utmaning i något slags laserspel, bland annat har elektrosektionens vördade styre fått sig en rejäl holmgång.

Hör av dig!

Vi i Tolveriet tycker om när vi får förslag om vad som kan göras bättre i Tolvan. Så om du har någon rolig eller praktisk idé så är det bara att rycka tag i någon av oss eller maila till <tolvan@e.kth.se>

  

Vi ses i Tolvan!

Tolveriet


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.