Emissionen Nr 5 2001


SKALÄRmusiken

En storhet utan riktning sedan 1962!

I begynnelsen rådde kaos. Sedan kom SMusK. Då blev det ännu mer kaos.

Vad är SMusK?

SMusK är Elektrosektionens egna studentorkester. Detta namn är en förkortning för Kongl. 1 SkalärMusikKåren, eller Skalärmusiken som orkestern kallas i dagligt tal. Sedan 1966 ingår i SMusK även den förtjusande baletten Skaletten, som gett SMusK en dos av starquality, alltid en jordskredssuccé i sina färgsprakande, fantasifulla danser och dräkter.

Varför vill du gå med i SMusK?

www.SMusK.nu

SMusK är främst till för SMusK:are själva. Vi trivs ihop, alltså finns vi! Därför blir också alla kalas och tillställningar så kul och alltid åker instrumenten upp förr eller senare. Mången SMusK:are har i festångorna varit med om sitt första jam, kanske provat att spela ett litet solo, improvisationsdansat fram nya steg och rörelser eller helt enkelt bara umgåtts glatt med sina medsmuskare! Fast höjdpunkterna är ändå när SMusK får en hel publik att gunga och stampa takten. Det går bara inte att låta bli! Därför lånar SMusK ut sig under flertalet tillfällen på KTH, och hyr ut sig till diverse kalas, bröllop, invigningar och kick-offer.

Jazz

Jazz är kärnan i SMusK:s musikaliska verkstad. SMusK, som är helakustisk i sin sättning, har blivit kända för sin fartfyllda speedjazz. Merparten av musiken är arrangerad av medlemmar ur Skalärmusiken och Skaletten koreograferar alla danser själva. Förutom de självklara jazzpärlorna bjuds publiken på en cocktail av allt från tysk umpaumpa och egyptiska toner till Lindy Hop och Fritz Belandez magiska stämma. Det låter kanske som en samling professionella musiker/dansare, och visst finns här en uppsjö av musikvirtuoser och ekvilibrister, men alla var vi gröngölingar i början.

Klädsel – en rödgrön röra

Givetvis är klädseln en viktig gemensam faktor värd att betonas. En sann orkestermedlem bär stolt sin gröna rock med röd krage, samt röda byxor/kjol. Skalettan (både herrar och damer) bär lika stolt röd rock samt gröna byxor/kjol.

Fåret

SMusK:s symbol är fetsvansfåret, vars historia du kan be din närmaste SMusK:are förtälja, och han kommer räta på ryggen, se mot fjärran, le lite stolt och delge dig något du aldrig kommer glömma.

Vårquonsert och 40-årsjubileum!

Varje vår sätter SMusK upp sin bejublade Vårquonsert under dagarna två. Publiken bjuds på full show i form av medryckande jazzmusik, dansnummer och märkliga sketcher och trick. Quonserten för 2002 är extra trevlig att se fram emot då SMusK fyller 40 gyllene år! Detta skall naturligtvis firas med extra mycket pompa och ståt och den efterföljande quonertfesten blir en grandios födelsedagsfest. Vill du se SMusK så är detta ett guldtillfälle. Men varför vänta så länge? Börja i SMusK redan nu och upplev hela härligheten inifrån! Tag kontakt med valfri SMusK:are så lotsar denne dig vidare, eller besök www.smusk.nu och klicka dig fram till kontakter!

Turnéliv

Tyskland är ett stort land i Europa som fullkomligt ÄLSKAR studentmusik, vilket har gjort att allt fler studentorkestrar i Sverige letar sig ned dit. SMusK brukar åka på turné i juni och spela på otaliga Schützenfeste och Biergärten samt förgylla gator och torg mot kost och logi. Det är alltid strålande väder, glada bussfester och jublande publik!

Join the family!

Känns det som att du tycker att något av detta med SMusK låter intressant? Ser du dig själv på scen framför tusentals skrikande fans, men inte lyckas boka tid i Cheironstudion? Gå med i SMusK! Vi söker alltid nya medlemmar. Nuvarande sättning är: tuba, banjo, trummor, saxofon, klarinett, trombon, trumpet, tvärflöjt, sång och dans. Trakterar du inte något av dessa? Det gör inget. Vi har plats för alla!

Intresserad?

Hör av dig till <dir@smusk.nu>!
Ring Markus (orkester) 073-698 24 62!
Ring Åsa (balett) 070-181 52 72!
Besök oss i Qaakn, Drottning Kristinas väg 37F!
Eller ta tag i närmsta rödgröna person!

  

Kan du köra buss? Vi söker busschaufförer som kan ta oss till spelningar och turnéer!

  

Undrar du över någonting? Titta i praktverket Encyclopædia Scalarica på www.smusk.nu!



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.