Emissionen Nr 5 2001: Bojkotta DN!


Nördarna anfaller!

Hur uppfattas vi teknologer av allmänheten? I DN:s bilaga På stan framställs vi som närsynta miffon i overall . Har gamla tiders beundran för vad ingenjörer och tekniken kan åstadkomma försvunnit?

Den 24/8 publicerade Åsiktsmaskinen i DN:s bilaga På stan redaktionens tyckanden om olika saker som händer i stan. Ett plus, ett minus, ett utropstecken och ett frågetecken följs en åsikt. Denna vecka var det vi som har hamnat som stadens stora minus. Rubriken är Nördarna anfaller. Teknologer beskrivs som närsynta miffon i overall, vi dricker starköl, har acne och tvingar med detta allmänheten till en prövning av synen på yttreandefrihet och klassisk bildning.

Texten är mycket provokativt skriven och det kan uppfattas som ett påhopp. När jag gick in på DN på stans diskussionssida fann jag kommentarer med rubriker som Hets mot folkgrupp.

När man läst detta kan man fråga sig hur KTH uppfattas av allmänheten. Bakom detta skämt från DN kanske det ändå döljer sig en okunskap om vad vi håller på med här. Kanske kan den stora bristen på civilingenjörer också ha sin grund i denna okunskap som hos vissa människor visar sig i förakt. Vi måste därför missionera vår tro och sprida vår kunskap.

Somliga må tycka att vi är närsynta miffon, men så länge stoltheten för att vara teknologer / civilingenjörer lever kvar kommer vi även i framtiden göra stordåd i teknikens tjänst.

Emissionen har försökt att få en kommentar från På stan redaktionen, utan resultat.

Oscar Blomkvist


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.