Emissionen Nr 4 2001


Valborgspub

En odyssé i Stockholms studentpubsvärld.

Den 28 april var det dags för den, vad jag vet, traditionella valborgspubrundan. I år var det tre pubar öppna på campus (data, fysik och kåren) samt ett par av de andra högskolorna och universiteten. Den rackarns stabila kommitén från Elektro besökte dock inte alla dessa, utan nöjde oss med Stockholms universitet och Karolinska institutet, förutom data och fysik. Tolvan var stängd för ombyggnad till vårbalens efterkör.

Data

Datas pub var förlagd i Escapen där det bjöds på öl och drinkar med skapligt utbud. Det spelades bakgrundsmusik och var mysig pubkänsla. I baren fanns det klassiska pubsnacks, dock saknade åtminstone jag de för data nu så välkända grillmackorna!

Valborgaren

Inträdesbiljett för en del av pubarna var valborgaren. Detta var ett häfte som såldes några dagar innan samt på pubarna. Dessa tog slut snabbt på pubarna, vi kom till teknis vad sex-halv-sju någon gång och då var de slut på både data och kåren. Valborgsmärken såg jag inte till över huvud taget. Vi fick till slut tag i våra, i en av bussarna.

Fysik

Till fysik kom vi lite senare på kvällen, jag i alla fall. Där hade fysiks klubbmästeri meckat ihop en schysst pub. Störst utbud av whisky skröt de med, och det är möjligt att det är fallet. Det enda som kan sägas mot denna pub är att musikvolymen var alltför, eeehh, volymiös.

Stockholms Universitet

Universitetets pub var förlagd till allhuset. Inte jätteoväntat, och en rätt schysst lokal. Det var inte fantastiskt mycket folk där, så man kunde faktiskt andas, något som inte var helt möjligt sist jag var där, på Quarne- VALens presentationspub då det var fånigt mycket folk. Bra utbud av både drinkar och öl, med både Kilkenny och Guinnes på tapp! Drinkblandarpersonalen var tyvärr lite för trött när vi kom dit så det fick bli öl. Nu visade det sig att ölpersonalen också var trött för jag fick tydligen min Kilkenny i felaktigt glas. Detta löstes med att bjuda på en stor stark, jag tackar!

Medicinska föreningen

Vid Karolinska institutet ligger medicinska föreningens lokaler. En riktigt bra festlokal om jag får säga det själv. Flera våningar och balkong på övre våningen. Trevlig personal i baren och jag fick en otroligt välblandad GT (undrar om det var gin i den, för den smakade inget sådant!). På scenen stod ett band som spelade pop/ rock med irlänskt inslag. Detta tillsammans med personalen ger MF första plats i vårt spontanpubtest. Otroligt bra. Vet inte om jag omedvetet väver in den bästa spelning jag någonsin varit på i ömdömet, men ni som såg Herreys spela där 1999 håller nog med om att det var ös.

Nymble

På Nymble var det i stort sett tomt runt klockan åtta, sedan gjorde vi vår lilla odyssé runt Stockholm, för att komma tillbaka framåt halv tolv. Då var det inte tomt, däremot var det 200 meter kö, som inte verkade röra på sig överhuvudtaget. Jag vet inte om det var så fullt att det inte gick att släppa in folk eller om det var någon annan orsak. Däremot rörde sig knappt kön när vi kom tillbaka till Nymble framåt halv ett heller. Tyvärr blir betyget, rätt trist vid halv nio, samt odefinierat till slutpuben, vi vet helt enkelt inte vilket ös det var inne på Kåren, sorry!

Rickard


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.