Emissionen Nr 4 2001: SNO & Ordf informerar


SNOORD

Varför är det så få på ESN:s möten?

Wow måste jag få lov att säga! Jag syftar givetvis på antalet närvarande på ESNmötet i april! Det var tre till fyra gånger högre än på ett genomsnittligt möte. Varför? Eller snarare, varför kommer det inte så många på varje möte?

ESN ser och hör inte allt

En (starkt) bidragande faktor var nog att en diskussion kring kursen datorkommunikation och datornät stod på dagordningen. Uppenbarligen lockade denna punkt många som läst kursen eftersom de fick chansen att uttrycka sitt missnöje med rättningen av tentan. Men mötet därpå (i maj) hade antalet närvarande återigen sjunkit, till och med under genomsnittet. Kanske för att det inte fanns någon lika spännande punkt på dagordningen?

Tänk på att det är DU som bestämmer vad som skall stå på dagordningen! ESN hör och ser inte allt, utan mycket får vi höra via djungeltelegrafen. Exempelvis fick jag av en slump höra om problematiken kring kursen i datorkommunikation några dagar innan ESN-mötet och uppenbarligen fanns det många åsikter om denna. Med andra ord, om du har en åsikt om studiekvalitén, se då till att diskussionen tas upp (maila till <esn@e.kth.se>) istället för att din åsikt endast blir ett muttrande som bara bänkgrannen hör.

Nytt utvärderingssystem

Sektionens eminente, driftige och initiativrike webbmaster Henrik Åhlander har ordnat en kursutvärdering på nätet- funktion på sektionens hemsida. För närvarande testas den på sektionens hemsida (www.e.kth.se/​esekt) för kursen modern fysik i årskurs 2. Du som läser kursen kan gå dit och tycka till! Förhoppningsvis skall denna funktion i en närbelägen framtid användas till samtliga kursutvärderingar.

Jag kan därför varmt rekommendera kursnämnderna att utnyttja denna superba funktion som underlättar utvärderingsarbetet. Prata med Henrik (e99_hah) för närmare tekniska detaljer.

Verksamhetsplan något för ESN?

I stadgarna står det att jag i egenskap av SNO skall leda studienämndens arbete. Och hittills har det (trots vissa vakantsatta funktionärsposter) fungerat bra. Men en sak skulle kunna bli bättre: Att jag och de andra i ESN får reda på vilka frågor sektionens medlemmar (läs: DU) vill att ESN skall driva utöver den vanliga studiebevakningen.

Visst, det finns alltid uppgifter en SNO behöver göra och visst har vi inom ESN idéer om vad vi skall jobba med. Men det kanske finns något vi borde jobba med som vi inte ens tänkt på? Kort sagt, kom med förslag! Kanske ESN borde ha en verksamhetsplan att jobba efter?

Trevlig sommar!

Eder SNO
Adam Malmcrona
<sno@e.kth.se>

Stjäl mamma din Emissionen?

Ge henne en prenumeration till mors dag!
Åtta nummer för endast 250:-
Intresserad?
Maila: <che@e.kth.se>



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.