Emissionen Nr 4 2001: SNO & Ordf informerar


Detta har hänt

Välkommen in i ett nytt år

[Bild]

Elektrosektionens vårbal hölls som vanligt på valborgsmässoafton, för att fira minnet av den ärorika revolutionen. PR gjorde ett alldeles utmärkt jobb med ordnandet av nyårsbalen 101101, som hölls på Hasselbacken.

Jag fick den stora äran att dela ut ett par utmärkelser under kvällens lopp. Den stora kommutatorsordern har fått en ny medlem i och med att Peter Roos, E89:a och konsultchef på Tritech, togs upp i denna gemenskap. Han bär numera namnet El-Peter.

Att sektionens webbsidor fått ett rejält uppsving på senaste tiden råder ingen tvekan om. Därför beslöt styrelsen att vår infoman, mannen bakom Elektrowebbens nya look, Henrik Åhlander skulle tilldelas ett silfverepsilon. Grattis Henrik, och tack för ett utmärkt jobb.

Som brukligt är hedrades även Sektionens kamrat, Sebastian Ritter, och årets lärare på Elektro, Carl-Olov Stawström.

Sektionsengagemang

Det har varit svårt att hitta funktionärer inför nästa termin. En stor anledning till detta är naturligtsvis att påskperioden legat helt fel tidsmässigt. Det är alldelesför kort tid mellan det att folk kommit tillbaka till skolan, efter tentor och ledighet, och sektionsmötet den 15:e Maj.

När det här skrivs hålls det för fullt på med att hitta lämpliga kandidater till posterna. För att ni, Elektrosektionens medlemmar, skulle få en chans att informera sig om livet som funktionär, ordnade styrelsen och valberedningen en funqpub den 6:e April. Det kom dock inte så många ickefunktionärer dit, men vi fick i alla fall in 8 kandideringar.

Vi i styrelsen har gjort en utvärdering av puben, och anser att konceptet är bra, och blir nog bättre till hösten. När du läser det här har även denna termins tack till funktionärerna, funqgasquen, gått av stapeln. Hur det förlöpte vet du om du var där. Jag hoppas naturligtsvis att det blev en mycket lyckad fest.

Kriminella element i 12:an

Det är tråkigt när man kommer ner i 12:an och möts av synen av uppbrutna maskiner. 12:an hade än en gång påhälsning i form av inbrottstjuvar, under natten till den 24:e April. De flesta maskinerna bröts upp, och även en del skåp.

De bröt sig också in i MobyDicks lilla blå kandideringslåda och stal de tidigare nämnda kandideringarna. Kanske är det dags att börja larma 12:an, eller automaterna i 12:an. Frågan skall i alla fall diskuteras på det kommande sektionsrådet och eventuellt även på Sektionsmötet.

Slutligen ...

Jag hoppas att alla hade en trevlig påskperiod, där tentorna gick vägen. Eder eordf väntar ivrigt på en rättningsmall för tentan i Datorkommunikation och Datornät. Jag har hört hemska saker om rättningen av ordinarie tentan. Hmmm ... Kanske. Kom nu i håg att styrelsen är till för dig. Vi skall se till att du trivs på sektionen. Om du vill kontakta oss, maila till <styret@e.kth.se> eller fånga upp oss i 12:an. (Ett tips: vice ordföranden David Möller brukar kunna hittas vid 12:ans flipperspel.) Hoppas att alla får en bra sommar.

Eder ordförande Tobbe


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.