Emissionen Nr 3 2001: Jobba på DEF?


Kansli DEF

Vilka är det egentligen som arbetar på KansliDEF? Eller studievägledningen? Här kommer en liten presentation av dem som du kan tänkas möta där.

Kansli DEF har flyttat från Q-husen och huserar numera i huset, mitt emot Kårhuset, Det vill säga Drottning Kristinas väg 6. Men vilka är det man kan träffa på där då? Vi bad några av de som arbetar där att presentera sig själva lite närmare.

[Bild]

Helene

Helene Rune

Hej!

Jag heter Helene Rune och tillträdde som ställföreträdande kanslichef vidKansli DEF den 16 oktober förra året. Min företrädare Inger Larsson som förmodligen är ett namn som många Elektroteknologer känner igen finns fortfarande kvar på KTH men har fortsatt sin verksamhet som chef för det Centrala Utbildningskansliet. Min karriär på KTH startade som studievägledare på Kansli Maskin 1990, och fortsatte sedan som utbildningssekreterare på kansli EIT. Så det har hunnit bli några års erfarenhet av KTH.

Som kanslichef har jag ett övergripande ansvar för verksamheten. Kansliets främsta uppgifter är att lotsa teknologerna genom studierna så att de kan tillgodogöra sig civilingenjörsutbildningen på ett rationellt och effektivt sätt.

[Bild]

Daniel

Daniel Koldestam

Hej!

Vill du ställa typiska teknologfrågor? Fråga Daniel!

Jag heter Daniel Koldestam och arbetar som teknologstudievägledare på kansli DEF. Mig kommer ni bland annat i kontakt med om ni behöver göra en studieplan, när ni lämnar in era studieanmälningar mm. Ni kan även prata med mig om ni undrar över er studiesituation, har frågor om administrationen kring era studier eller vill ställa typiska teknologfrågor.

Diversearbetare sökes...

Studievägledningen söker ny teknologstudievägledare för E. Studievägledaren arbetar under ett år på halvtid med allt möjligt som rör E-teknologerna och E-programmet. Du bör ha kommit till fjärde eller åtminstone tredje året på utbildningen.

Är du intresserad så kom upp till kansliet och prata med Daniel Koldestam som är nuvarande E-stvl.

Mina arbetsuppgifter då? Jo, framförallt ovanstående, men också, (frivilligt), att representera KTH vid olika utbildningsmässor och vara med på aktiviteter som exempelvis Bogesund. Hjälper även till vid de informationstillfällen som anordnas för teknologer. Man brukar kalla kansliet för länken mellan studenten och institutionerna, och då är väl vi teknologstudievägledare länken mellan studenten och kansliet. Arbetet är på halvtid, och eftersom expeditionen är öppen mån-fre 12-15 är det lämpligt att förlägga min arbetstid däromkring. En stor del av tiden utanför expeditionstid går åt till att besvara mail, eller hjälpa mina kolleger med exempelvis statistik och liknande.

[Bild]

Liselotte

Liselotte Andersson

Studievägledare Elektroteknik Jag har arbetat på Kansli DEF i drygt ett år. Som studievägledare arbetar jag med det mesta som rör studierna på Elektroteknik. Främst handlar det om samtal kring studierna både studiesocialt och ren studieplanering. Vägledning i olika valsituationer, uppföljning av studierna både individuellt och gruppvis, information till årskurserna samt en hel del kursval.

Under våren har jag arbetat tillsammans med programansvarig och elektroteknologer i ett försöksprojekt på programmet i kursen elkretsanalysen. SI, Supplemental Instruction, bygger kort på att äldre teknologer jobbar med grupper i årskurs ett som en slags coach. SI-ledaren, den äldre teknologen, stödjer årskurs ett teknologen i att lära sig studieteknik, att lära sig analysera delar av kursen, att göra prioriteringar, arbete i grupp mm. Vi kommer att köra SI nu i period 1 med E01. Om någon skulle vara intresserad av att pröva på att arbeta som SI-ledare i matematik redan nu får ni gärna höra av er till mig.Ni som studerar på Elektroteknik är alltid välkomna in till mig vad än det skulle röra sig om för frågor. Ni kan dyka in när det passar men om ni vill vara säkra på att jag finns på plats och har tid, maila eller ringa mig så bokar jag in tid för dig.

Med vänlig hälsning Liselotte Andersson

  

Puts väck...

Ute i den stora världen, utanför teknis där vi bor, finns det ytterligare ett gäng civilingenjörer.

Bou Faical Mats Dahlqvist Johan Ervenius Anders Fransson Fredrik Hjortsberg Henrik Jaakkola Marika Jons Roland Ljungh Christina Othérus Martin Ramsin Jonas söderqvist

Emissionen gratulerar!

Foto: Fredrik Arnerup



Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.