Emissionen Nr 2 2001: ord ...


Ordf berättar

Om sektionsmöten, sektionsråd och mycket annat.

Årets första sektionsmöte hölls den 22/2, och undertecknad har satt sin första ubåt i halsen. Bland de saker som uträttades på mötet, var det roligast att utse sektionens kamrat. Sektionens kamrat är den person som gjort mest för att sprida glädje omkring sig. Att Sebastian Ritter är ett lämpligt val råder ingen tvekan om. Grattis Sebbe!

Sektionsmöten

Ett bra sätt att göra sin stämma hörd är att komma på sektionsmöten. Är det verkligen så få som har något att säga. På februari-SM kom ca 35 personer. Jag har i och för sig varit på möten med färre deltagare, men det börjar närma sig den magiska gränsen då mötet inte längre är beslutsmässigt. Styrelsen tar gärna emot förslag som kan förbättra SM, och på så sätt locka fler besökare.

Fulltaligt styre

Funktionärstorkan börjar nu luckras upp lite. Styrelsen är numera fulltalig, och jag välkomnar varmt Jenny Wandel och Joar Jacobsson till sektionens styrelse. Jenny har åtagit sig posten som kassör och kommer därmed att se till att sektionens ekonomi fungerar. När det gäller ekonomin har även Joar ett finger med i spelet då han har blivit sektionens AMSe, Arbetsmarknadssektreterare. Joar kommer i egenskap av AMSe att samordna sökandet av sponsorspengar. Valberedningen har nu fått en ordförande i och med att Carola Svenningsson valts till Moby Dick. Ni som är intresserade att vara med i valberedningen kontaktar lämpligen henne. Känner ni att ni har bra kontakter i framför allt 1:an och 2:an, tveka inte, ni behövs!

Sektionsråd

I och med att de nya stadgarna togs i bruk, infördes det så kallade sektionsrådet. Ett sådant möte hölls i början av februari. Bortsett från en del barnsjukdomar, tycker jag att mötet föll ut mycket väl. Till ett sektionsråd kommer alla som är ansvariga för sektionens olika delar, och som då har ett naturligt forum för att diskutera sina åsikter. Sektionsrådet är inte ett beslutande möte, dvs frågorna diskuteras endast och sen är det upp till styrelsen eller sektionsmötet att besluta i frågan.

Avslutningsvis

Och som vanligt, vi i styrelsen finns här för er. Är det nåt du vill säga, slit tag i oss eller maila till <styret@e.kth.se>.

Tobbe

Kansli DEF flyttar

Nya lokaler för Kansli DEF

Kansliet flyttar i mitten av mars till Drottning Kristinas väg 6, mittemot kårhuset. Ni är varmt välkomna ner till de nya fräscha lokalerna så snart flytten är överstökad.

Hälsningar från DEFs kanslipersonal


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.