Emissionen Nr 2 2001


Smutsgrisar

Det här är en riktigt gnällig ledare.

[Bild]

Vi på elektro har en ganska trevlig sektionslokal, eller hur? Jag tycker det och jag tror knappast att jag är ensam om det med tanke på hur mycket folk det brukar vara i tolvan om dagarna. Något som är mindre roligt, det är att se hur illa lokalen sköts. För mig är det en självklarhet att diska efter mig när jag ätit min lunch, men det är det tydligen inte för alla. Även om man diskar upp och städar köken på morgonen ser det rent ut sagt för j-ligt ut efter lunch igen. Disken står i travar, spisen är kladdig och slasken är fylld av gamla matrester. Det håller inte, till slut kommer tolveriet vara tvugna att stänga köket, och då kommer det inte finnas någon möjlighet att värma sin mat. Det finns dock ett enkelt sätt att undvika det, nämligen att städa efter sig. Vad än folk tror så är det faktist ingen som arbetar i tolvan, diska och städa undan efter sig, det får man göra själv.

Det har varit en del diskussioner på sistone, hurvida folk från andra sektioner ska få nyttja tolvan. Fler människor i tolvan innebär att det är fler som glömmer kaffemuggar och dylikt efter sig och skapar trängsel, speciellt vid lunchtid. Vi har ju trots allt en en riktigt bra sektionslokal, att andra teknologer helst är där kan man ju förstå, och det är dumt att vara ogästvänlig i onödan.

Men som det ser ut nu kan det knappast få fortsätta, nånting måste hända annars kommer det snart finnas både lås på köksskåpen och kårlegkontroll i dörren.

Camilla


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.