Emissionen Nr 2 2001: Länge leve ESN..?


ESN utrotningshotat?

Hej alla ni där ute.

Är det verkligen så att ni inte bryr er om era egna studier? Är det verkligen skit samma vem som föreläser och om assen är dålig?

Att fortsätta av bara farten

Själv vet jag att så inte är fallet. Det flesta bryr sig om sig själva och orkar faktiskt till och med stöna fram något till exempel om att assen är skitdålig och att han/hon borde bytas ut ... Men sedan då. De flesta orkar inte göra mer än så. Kanske byter de klassrum eller så fortsätter de av bara farten utan att göra något åt situationen.

Offra lite tid

Att göra något åt en ohållbar situation är allas ansvar. Till vår hjälp har vi ESN, Elektrosektionens StudieNämnd. Denna lilla tappra organisation månar om våra studier såsom förläsningar, dåliga assar, tillsättningar av nya proffessurer, den studiesociala miljön i allmänhet och mycket annat. Detta utför ESN med hjälp av bland annat återkommande utvärderingar av kurser tillsammans med kursnämnderna, representanter på instutitionerna, ESN-möten, kontakter med kåren.

Många av er har nog hört denna information till leda och det gör det än mer konstigt att det är så få som månar om sina studier och kan offra lite tid för att dyka upp på ESN:s möten.

Få personer

Det senaste mötet hölls torsdagen 15 februari i tolvan och det var sexton personer som hade vågat sig dit. Det som kanske är konstigast är väl att så få från ettan är där och gör sina röster hörda. Detta med tanke på det missnöje som finns över till exempel matten. Nåväl, nu skall jag försöka att hålla mig till själva mötet, vilket egentligen var huvudsyftet med denna artikel från början.

Protokoll

Det som avhandlades på mötet var lite kort om just vad som var orsaken till det dåliga resultatet i ettan under höstens period två, att luften i datorsalar och undervisningssalar skall mätas under våren, nomineringar till årets lärare (hur det gick kan ni läsa i SM-artikeln), diskussion kring om KTH skall ha intagningsprov istället för betygsintagning, samt en hel del matnyttig information från olika ledmöter såsom PAS och STURE. Skulle ni vilja ha mer information är det bara att prat med någon i ESN.

Nätproblem

Tyvärr finns det inte någon Elvisp (den som är ansvarig för ESN:s Webb) för tillfället, vilket omöjliggör publiceringen av protokollen på nätet samt uppdatering av hemsidan. ESN beklagar detta djupt och känner du att just du kan hjäpa till med detta, så tveka inte, utan hör av dig till <ESN@e.kth.se>

Uffe


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.