Emissionen Nr 1 2001


SNO ordar om...

...årets lärare och det nya elektro.

Ojdå! Nu är det visst jag som håller i studienämndens ordförandeklubba eftersom jag tagit över posten som SNO efter Mikael Andersson. Så det är väl dags för mig att skriva några rader om vad som händer inom elektrosektionens studienämnd.

Vad pysslar ESN med?

De flesta har nog hört elektrosektionens studienämnd (ESN) omnämnas men långt ifrån alla vet vad vi egentligen gör. För att bringa lite klarhet i det hela kan jag berätta att ESN är en sammanslutning av elektroteknologer som bevakar studiekvalitén, dels ur undervisningssynvinkel men även på studiesocial nivå. ESN har en fot med i leken lite överallt, dels på enskilda kurser genom kursnämnder som ger föreläsaren feedback, dels på kåren (utbildningsrådet) dels på DEF och dels i institutionsstyrelserna för att nämna några exempel. Allt detta för att påverka studiekvalitén till det bättre.

För att få denna verksamhet att gå runt krävs DITT engagemang. Kontakta gärna någon inom ESN om du tycker undervisningen, lokaler m.m. inte håller måttet eller om du har något konstruktivt förslag om vad som kan göras för att förbättra studiekvalitén! Eller kom på ett ESN-möte för att vädra dina åsikter! Dessutom finns det vakanser på vissa av ESNs funktionärsposter som behöver fyllas. Något för dig kanske?

Man skall kunna välja bland följande fem inriktningar: Systemteknik, trådlös kommunikation, elektronik, elektroteknik samt medicinsk elektroteknik.

Senaste nytt om nya elektro

E00-orna är som bekant första årskullen som läser ett helt nytt kursupplägg. I dagsläget är hela basblocket om 100p fastställt men arbetet med kompetensinriktningarna är inte helt klart. Programansvarige Stefan Östlund visade på ett möte (PKE) med lärare, kanslipersonal och ESN-representanter upp ett förslag på hur de 80p mellan basblocket och examen skall användas. Man skall kunna välja bland följande fem inriktningar: Systemteknik, trådlös kommunikation, elektronik, elektroteknik samt medicinsk elektroteknik. Enlig förslaget skall man läsa:

-12 till 15p (3 kurser) som väljs bland ca 6 baskurser inom sin inriktning

-25p fördjupningskurser

-20 till 23p valfria kurser (inklusive TMS)

-20p examensarbete

Inom ESN följer vi med stort intresse vad som händer med det nya kursupplägget och är väldigt angelägna att veta vad ni i ettan tycker om eran utbildning. Funkar det bra? Är det något som inte funkar? Hör gärna av er till e-postadressen nedan. Jag tänkte även ha ett ESN-möte under våren (troligen i april) med tema nya elektro där diskussionen kommer att fokuseras på det nya kursupplägget och de nya kurserna. Då hoppas jag se många ansikten från ettan!

Årets lärare

Nästa ESN-möte kommer äga rum i slutet av februari och då skall vi bland annat vaska fram nomineringar till utmärkelsen årets lärare på elektro som väljs varje år på sektionsmötet. Så om du har haft en lärare du tycker förtjänar titeln årets lärare skall du skicka ett e-brev till nedanstående e-postadress där du skriver vem som bör bli årets lärare och varför.

Gott flyt under vårterminen!

Adam Malmcrona
<sno@e.kth.se>


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.