Emissionen Nr 1 2001: Diverse ord...


Ordf-ord

Ett nytt år i Elektrosektionens historia har inletts.

Mer än att ännu en Wermlenning har tillträtt på posten som ordförande innebär ett årsskifte också att en ny styrelse har tillträtt. Men allt är inte som förut, för under det gångna året blåste omorganisationernas vindar genom Elektrien. Styrelsen minskades från 12 till 7 personer, för att avlasta de personer som satt i styrelsen endast för att de var ansvariga för något av sektionens organ. T.ex. ska klubbmästaren numera kunna ägna sig åt PR helhjärtat utan att även behöva utföra diverse styrelsejobb.

Engagemang?

Men även andra förändringar har känts av. Engagemanget på sektionen är förnärvarande lågt. Många poster är vakantsatta, och t.ex. Källeriet är underbemannade. Inte heller styrelsen blev fulltalig, då posterna som kassör och arbetsmarknadssektreterare vakantsattes. Dessa poster är mycket viktiga poster för att sektionens ekonomi skall fungera och det ytterst olyckligt att de är vakanta. Detta kan bero på förvirring efter sektionens omorganisation, där många posters arbetsuppgifter ändrades. Men jag har även känt av en förändring i attityd angående studerande och engagemang. Fler anser sig inte ha tid att lägga ner några timmar i veckan på att fylla läskautomaten eller att vattna 12:ans blommor. Förhoppningsvis är detta endast en tillfällig formsvacka och att det till valen på Maj-SM kommer att hagla in kandidaturer. Men även du som inte kandiderade till någon post i December, men som känner dig manad att göra något för sektionen och dessutom ha väldigt roligt, får gärna kontakta oss i styret. Haffa oss i 12:an eller skicka ett email till <styret@e.kth.se>. Vi tar även emot bra förslag på hur vi kan intressera fler till att engagera sig i sektionen.

De som flytt fältet

Hittils i år är det sju elektriker som tagit examen och traskat ut i verkligheten, emissionen gratulerar!

Petra Färm
Fredrik Galschiödt
Henrik Groth
Jenny Lundahl
Anders Lundin
Magnus Melander
Zakaria Bennani

SektionsMöten

Även om du inte vill vara funktionär tycker jag att du skall närvara på våra SM, och göra din stämma hörd. Sektionsmötena har varit glest befolkade på sista tiden. Förhoppningsvis blir det en ändring av detta och alla ser sin möjlighet att påverka i sektionens högsta beslutande organ. Här närmast kommer Februari-SM att hållas i slutet av Februari. Exakt datum bör när du läser detta vara utannonserat.

Jag ser fram emot ett trevligt år som sektionens ordförande, och hoppas att alla vet vilka styrelsen är. Vi finns till för er. Om det är något som ni undrar över eller om ni vill ge ris eller ros, tveka inte utan hugg tag i oss. Det finns även en närmare presentation av oss på annan plats i denna eminenta tidning.

Eder ordförande,
Tobbe


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.