Emissionen Nr 1 2001: Musik i betongdjungeln


Djungelkonsert

Varje sektion av rang bör ha en orkester. Att så är fallet för elektro är nog känt av de flesta. Men även maskinsektionen har en orkester. De kallar sig för Osquar Mutter och strax innan jul hade de konsert.

[Bild]

Tvärflöjt tämjer trilskande tuba tämligen trivialt.

Liksom de övriga studentorkestrarna spelar de typiskt studentikos musik, 20- och 30-tals jazz, framförd med glimten i ögat och ibland uppblandad med mer moderna inslag. Orkestern är till skillnad från SMusK och PQ en ren sektionsförening. Detta är dock inget hinder för rekrytering av medlemmar från andra sektioner.

[Bild]

Till Fantomen utan kläder passar det naturligtvis bra med en kamel på scen.

Djungeltema

Redan biljetten skvallrade om konsertens tema. Den var nämligen finurligt integrerad med en Zoo-ask, vilket säkerställde att ingen behövde vara hungrig i väntan på insläppet. Många av besökarna hade dessutom sett till att ta med sig dryck så att de inte skulle bli törstiga i den stekande djungeln. Konsertsalen på Musikhögskolan var för illusionens fulländning fantasifullt inredd med klara djungelinfluenser.

Konserten började med en briljant imitation av Mitt i naturens klassiska inledning. Fjärilen, de gloende ugglorna och älgen fanns naturligtvis med. Ett öppningsnummer där kostymmakarna visade sin klass. Självklart spelades signaturmelodin Chariots of fire.

Raskt följde bland annat South Rampart Street Parade, Salsa Amigo och flera andra melodier, några med vacker skönsång till.

Invävt till några av numren bjöds det på underskön dans från orkesterns balett Omletten. För att ytterligare höja stämningen spelades dessutom ett antal gyckel upp. De mest minnesvärda torde nog banjofabriken, betongdjungelboken och tämja tubaspelaren vara.

Publikextas

Efter pausen fortsatte showen med fler nummer i raskt tempo. Det bjöds bland annat på vacker stämsång, och när herrbaletten äntrade scenen till tonerna av Everbody loves my baby, visste publikens extas inga gränser. Några försökte till och med få med sig souvenirer från scenkläderna hem.

Efter de stående extranumren Vi är Osquar Mutter och Brazil var det dags för sittning för de som köpt biljett. Bokad buss sörjde för transport till den, fram tills då, hemliga festplatsen Sofiaskolan på Söder, där det bjöds på kyckling och ris. Först riktigt sent, eller tidigt om man så vill, drog sig de sista festdeltagarna hemåt från vad som allmänt ansågs som ett minnesvärt evenemang.

Mer musik - mera SMusK!

Om det nu börjat suga i studentmusiktarmen och du själv vill vara närvarande vid en dylik kulturförlossning, så kan vi tipsa om att SMusKs årliga vårkonsert går av stapeln den 30:e och 31:e mars.

Text: Anders J & Henrik Å
Foto: Anders J


Emissionen är Konglig Elektrosektionens tidning vid KTH.

Valid

W3C html, W3C css, WAI aaa.